Gazete Vatan Logo

Bakan’ın fırçasından Opel nasıl kurtuldu?

Ekonomi Bakanı’nın VW’ye fırçasından sonra gözler Opel'e çevrildi

Ekonomi Bakanı’nın VW’ye fırçasından sonra gözler 50 bin ithal araç satan Opel’e çevrildi. Genel Müdür Keklik, “Yerli 30 bin Combo ihraç ediyoruz. Hiç yapmayandan iyiyiz” dedi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Türkiye’de yatırımı olmayan Volkswagen’e yönelik, “Hem pazar lideri olacaksın hem yatırım yapmayacaksın. Ağırımıza gidiyor, gerekirse tedbir alırız” uyarısından sonra gözler bir dönem İzmir Torbalı’da üretim yapan ancak 2000’de ülkemize veda eden Opel Türkiye’ye çevrildi.

Opel Genel Müdürü Özcan Keklik, Türkiye ekonomisine dolaylı olarak katkıları olduğunu belirterek, “Tofaş, Opel için Doblo platformunda Combo üretiyor. Yılda 30 binden fazla araç yurtdışına ihraç ediyoruz. Ayrıca Opel, ülkemizden 100 milyon dolarlık yan sanayi ürünü alıyor” dedi.

Keklik, yatırım tartışmalarıyla ilgili şunları kaydetti: “Yatırım Ajansı kanalıyla bir temasımız var. 30 bin araç ihraç edip, 50 bin ithal ediyoruz ama hiç yapmayanlardan daha iyiyiz. Tabloyu alıp baktığımda, ben de olsam Sayın Ekonomi Bakanı ile aynı şeyleri söylerdim. İlk 10’a baktığında bunların üretimi var, bunların yok diye... Elbette üzerimize alınıyoruz. Ancak yatırım uzun süreçte, şirketin çok üst düzeyinde konuşulan, planlanan bir konu.”

Drogba’ya 325 beygirlik Insignia

Galatasaray’la sponsorluk anlaşması imzalayan Opel Türkiye, Didier Drogba’ya en güçlü modellerinden birini tahsis etti. Cimbom’un süper yıldızı, 325 beygir gücünde 2.8 litre motorlu Insignia OPC’yi kullanacak. Araç, 6 saniyede 100 km/s’yi görüyor.

50 binlik satış

Özcan Keklik, 2013’te otomotiv pazarının 2012’ye benzer şekilde çıkacağını belirtti. Keklik, “50 bin adetlik satışa ulaşırız” diye konuştu.

23 yeni model

Özcan Keklik, General Motors’un (GM) son 2 yılda yaralarını sardığını ve yeniden artıya geçtiğini ancak Opel’in hâlâ zararda olduğunu söyledi. Opel’in 11 milyar euroluk yatırımla yeni ürün atağına kalkacağını belirten Keklik, şu bilgileri verdi:

“10 yıllık bir projeksiyon çizildi. 2016 yılına kadar 23 yeni model ve versiyon ile 13 yeni motor üretilecek.”

Türkiye’ye özel vergi avantajlı dizel ürettirdi

Dünya devleri Türkiye’deki vergi sistemine göre araç üretiyor. Mercedes ve BMW’den sonra Opel’den de müjde geldi. Özcan Keklik, uzun yıllardır peşinde oldukları 1.6 litre hacimli dizel motor için Opel’i ikna ettiklerini söyledi. 135 beygir güç üreten 1.6 litre dizel motorun üretilmeye başlandığını belirten Keklik, “Motor ilk olarak Zafira ile gelecek. 2014’ün sonuna kadar 1.6 litre tüm modellerde yer alacak. Otomatik de olacak” dedi.

Otomatik Mokka müjdesi

- Markanın sıradışı retro çizgilere sahip modeli Adam, Mart’ta satışa sunulacak. Araçta, 1.2 lt 70 beygir ve 1.4 lt 100 beygirlik motorlar var.

- Opel’in yeni cabriosu Cascada, ilk yarıda yollara çıkacak. Otomobilde 1.6 litre benzinli ve 2.0 litre dizel motor seçenekleri yer alacak.

- Ailelere özel tasarlanan geniş Zafira, 135 beygir gücünde 1.6 litre dizel motorla Haziran’da piyasada olacak.

- 1.4 litre motorla donatılan crossover Mokka’ya yılın ikinci yarısında otomatik şanzıman takviyesi yapılacak.

Haberin Devamı