Gazete Vatan Logo

Bakan ilk kez sayı verdi!

İşte PKK'nın elindeki çocuk sayısı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin terör örgütü içerisinde bulunan 2 binin üzerinde olduğuna ilişkin haberleri yalanladı.

Bakan Şahin Suriyeli sığınmacılara yasal olarak 1 yıl izin verileceğini ayrıca binin üzerinde çocuğun dağda olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bölücü terör örgütünün militan sayısını çocuk yaştaki kişileri kaçırarak, kandırarak ve eskiden beri bilinen bir takım illegal organizasyonlar aracılığıyla temin etme yolunda olduğunu belirterek, "Binin üzerinde, oyun çağında, neyin ne olduğunu bilmeyen özellikle güneydoğu bölgemizden kaçırılan kişilerin olduğunu biliyoruz" dedi.

SURİYE VATANDAŞLARINA 1 YIL OTURMA İZNİ VERİLMİŞTİR

Türkiye-Tacikistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 8. Dönem Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Türkiye'ye yasal yollarla giren Suriyeli mültecilere bir yıllık oturma izni verileceği ve söz konusu durumun Türkiye'deki kamplarda kalan Suriyelileri de kapsayıp kapsamayacağını hatırlatması üzerine Şahin, "Bakanlığımızın, Türkiye'ye sığınma amaçlı olarak gelen, insani barınma ihtiyacına dayalı olarak Suriyelilere yönelik özel uygulamaları söz konusudur. Gelen kişiler öncelikle eğitim çağındaysalar, bunların okumaları için gerekli tedbirler alınmıştır. Sağlık hizmetleri itibariyle de gerekli düzenlemeler hem Sağlık Bakanlığı hem de bakanlığımızca yapılmıştır. Bugün habere konu olan husus esas itibariyle bundan önce düzenlenmiş bir husustur. Suriye'den gelen ve pasaportu olan Suriye vatandaşlarına sınır illeri hariç 1 yıllık oturma izni verilmiştir, verilmektedir" karşılığını verdi.

BİNİN ÜZERİNDE ÇOCUK DAĞA KAÇIRILMIŞ

Terör örgütünün son dönemde özellikle çocuklara yöneldiği, dağdaki çocuk sayısının 2 binin üzerinde olduğun ilişkin haberlerin hatırlatılarak, bu konuda uluslararası bir çalışma yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine Şahin, "PKK, KCK terör örgütünün ülkemize karşı yürütmüş olduğu bölücü ve hain eylemlerinde, militan açısından ciddi zayiat verdiği bir gerçektir. Bu husus devlet olarak sadece bizim kayıtlarımıza yansıyan bir gerçek değil sürekli takibimizde olan, haberleşme ağını da takip ettiğimiz kendi iç görüşmelerine de yansıyan bir husustur. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın zaman zaman ifade ettikleri gibi bölücü terör örgütünün özellikle içinde bulunduğumuz 2012 yılında gerçekleştirmeye teşebbüs ettiği eylem sayısında hem eylemci hem de eylemlerde kullanılan silahlar açısından ciddi artış olmuştur" dedi.

Bölücü terör örgütü için 2012 yılının 'final yılı' ilan edildiğini ifade eden Şahin, "Ancak kahramanca fedakarca görev yapan güvenlik personelimiz, silahlı kuvvetler personelimiz, bakanlığımız, polisi ve jandarması işbirliği, koordinasyon ve fedakarlık duygusu içerisinde gerçekleştirmiş oldukları takip, istihbarat ve operasyonlar sonucunda bölücü terör örgütünün bu '2012 final yılı' hedefi boşa çıkarılmıştır. Bu çerçevede bölücü terör örgütünün kayba uğradığı eleman, militan sayısını çocuk yaştaki kişileri kaçırarak, kandırarak, eskiden beri var olduğunu bildiğimiz bir takım illegal organizasyonlar aracılığıyla temin etme yolunda olduğunun bilincindeyiz" ifadelerini kullandı.

"Tahminlerimize göre binin üzerinde kaçırılmış, temin edilmiş, oyun çağında neyin ne olduğunu bilmeyen çok sayıda, özellikle Güneydoğu bölgemizden kaçırılan kişilerin olduğunu biliyoruz” diyen İçişleri Bakanı Şahin, şunları kaydetti:

“Özellikle Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı'nda tamamen normal hayatını yaşamak üzere barınma gayreti içerisinde olan ailelerden mutlaka birer çocuklarının verilmesi yönünde baskı uygulandığı istihbaratını edinmiş durumdayız. Hem Mahmur Kampı merkezli hem de maalesef Türkiye'den bir şekilde kaçırılarak, temin edilen küçük yaştaki çocuklardan eleman açığını giderme gayreti içerisinde olduğunu biliyoruz. Bu da terör örgütünün ne kadar acımasız, ne kadar hain, ne kadar iğrenç bir emelin peşinde olduğunu açıkça göstermektedir.

ÖRGÜT İNSANLARIN HAYATINI MAHVETMEKTEDİR

Terör örgütüne çocuk veya ileri yaşta giden herkesin karşılaştığı akıbet son derece insanlık dışı bir akittir. Bu örgüte giriş vardır, çıkışı sağlıklı bir çıkış değildir, sadece kaçarak kurtulmak söz konusudur. Örgüt bünyesinde girişi olup, çıkışı ölümle neticelenen bir yolculuk söz konusudur. Ülkemizin pek çok insanı ne yazık ki örgüt tarafından heder edilmektedir, hayatlar söndürülmektedir. Öncelikle örgüt kendi bünyesine gasp ederek aldığı insanların hayatını mahvetmektedir. Ve bu insanlar eliyle de, onların eline verdiği silahlarla, bombalarla hedef gözetmeden, doğa, canlı, insan ayrımı yapmadan, bebek, hamile, kadın ayrımı yapmadan, cami, minare ayrımı yapmadan, okul, sağlık ocağı yapmadan tarihin hiçbir döneminde emsali görülmemiş bir kan içiciliği, bir insanlık dışı eylemi sürdürme çabasındadır. Ancak 2012 yılında bu hain emelini gerçekleştirmede son derece başarısız bir konuma gelmiştir. O başarısızlığını giderme yolunda da çocuk yaştaki kişilere yönelik eleman temin etme gayreti içerisinde girmiştir."

Haberin Devamı