Gazete Vatan Logo

Bakan'ı böyle karşıladılar!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da halk tarafından yöresel bir oyunla karşılandı

Bakan'ı böyle karşıladılar!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Türkiye'de olan seçime Avrupalılar 'hayır' kampanyası yapıyor. Çünkü artık Türkiye'de 'efendim diplomasisinin' yerine karşılıklı oturarak, konuşarak ülke çıkarlarını koruyan bir hükümet var da onun için. Eskiden 'baş üstüne' diyen fasoncu bir Türkiye'nin yerini gerçekten patron bir Türkiye alacağı için hepsi endişeleniyor." dedi. Tüfenkci, halk oylaması çalışmaları kapsamında geldiği Malatya'nın Yazıhan ilçesinde vatandaşlar tarafından karşılandı. Vatandaşlarla selamlaşan Tüfenkci'yi karşılamaya ilçedeki cirit sporcuları da atlarıyla katıldı.

Yazıhan Belediyesini ziyaret eden Bakan Tüfenkci, burada muhtarlarla bir süre basına kapalı görüştü.

Bakan Tüfenkci, ardından ilçeye bağlı Durucasu Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.


Burada konuşan Tüfenkci, bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'yi büyütmeye devam ettiklerini, bunun için de gece gündüz demeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkeyi kalkındırmak, daha fazla yatırım yapabilmek için çabaladıklarını söyledi.

Tüfenkci, Türkiye'yi büyütmek istediklerini belirterek, "Geldiğimiz nokta itibarıyla Türkiye'nin bir sıçrama yapması lazım. Yeni bir hikaye, yeni bir depara, atağa kalkması lazım. Sistemin arızalarıyla bu milletin uğraşmaması lazım. Enerjimizi, sermayemizi birbirimizle uğraşarak değil ülkeyi büyüterek yapmamız lazım. Onun için de 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmemiz lazım." diye konuştu.

Malatya'ya yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Tüfenkci, kenti cazibe merkezi haline getirdiklerini ifade etti.

Tüfenkci, 16 Nisan'ın önemine dikkati çekerek, bunun bir parti melesi değil memleket meselesi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın kolay bir coğrafya olmadığına işaret eden Tüfenkci, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Bu coğrafyada var olmak istiyorsak güçlü olmamız, güçlü meclislerimiz, yönetimlerimiz, liderlerimizin olması lazım. Avrupa'ya bakınız, sanki seçim Avrupa'da oluyor. Türkiye'de olan seçime Avrupalılar 'hayır' kampanyası yapıyor. Çünkü artık Türkiye'de 'efendim diplomasisinin' yerine karşılıklı oturarak, konuşarak ülke çıkarlarını koruyan bir hükümet var da onun için. Eskiden 'baş üstüne' diyen fasoncu bir Türkiye'nin yerini gerçekten patron bir Türkiye alacağı için hepsi endişeleniyor. Terör örgütleri de bu yüzden endişeleniyorlar. Eski sistemin devamından yana olanlar da artık Türkiye'yi maniple edemeyecekleri, provakasyonlar gerçekleştiremeyecekleri için 'hayır' diyorlar. Eski Türkiye'nin devamından yana olanlar 'hayır' diyor. Bu sistemin açıklarından, boşluklarından faydalanarak zengin olanlar, Türkiye'nin rantını yiyenler 'eski sistem devam etsin' diyor. Ama benim çiftçim, esnafın, köylüm, sistem değişsin, yeni bir Türkiye kurulsun, üreten, dünyayla rekabet eden bir Türkiye olsun istiyor."

Haberin Devamı