Gazete Vatan Logo

Bakan güzel haberi verdi! 12 bin 713 personel alınacak

Adalet Bakanlığı adliyelerde, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 12 bin 713 personel alımı gerçekleştirecek. Kadrolara başvuralar 1 Temmuz Pazartesi itibariyle başlıyor.

Bakan güzel haberi verdi! 12 bin 713 personel alınacak

Adalet Bakanlığı; Personel Genel Müdürlüğü, İcra İşleri Dairesi Başkanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere toplam 12 bin 713 personel alımı yapacak. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre yeni personelle adalet hizmetlerini daha etkin ve hızlı hale getirmeyi hedefliyor. Yapılacak alımlar için başvurular 1-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

17 UNVAN VE KADRODA ALIM YAPILACAK
Bakanlık bünyesine toplamda 17 unvan ve kadroda alım yapılacak. Alım yapılacak branşlarsa şöyle:
Zabıt katibi, mübaşir, şoför, aşçı, teknisyen, avukat, hizmetli, psikolog, sosyal çalışmacı, istatistikçi, icra katibi, öğretmen, veteriner, infaz ve koruma memuru, cezaevi katibi, hemşire, kaloriferci.
EN FAZLA ALIM İNFAZ VE KORUMA MEMURLUĞUNDA
Yapılacak alımda en fazla personel 6 bin 126 kişiyle infaz ve koruma memurluğunda olacak. İnfaz ve koruma memurluğunu 3 bin 071 personelle zabıt katipliği ve 1.169 personelle mübaşirlik takip edecek. Başvuruda bulunacak adayların ilgili KPSS puan türlerinden 70 puan almış olmaları gerekiyor. Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecek.

Haberin Devamı

Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sözlü sınav yeri ve tarihi Adalet Bakanlığının internet sitesinden ilan edilecek.

ADALET BAKANLIĞI İCRA İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DUYURUSU İÇİN TIKLAYIN

CEZA VE TEVKİFEVLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DUYURUSU İÇİN TIKLAYIN

Bakandan açıklama geldi!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Daha önce duyurduğumuz personel alımı için ilanlarımız bugün yayınlandı. Bu yıl içerisinde Bakanlığımız bünyesinde 12 bin 713 personel istihdam edeceğiz.İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, sosyal çalışmacı, psikolog, şoför gibi çeşitli kadrolar için başvurular 1 Temmuz-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Aramıza yeni katılacak çalışma arkadaşlarımıza ve teşkilatımıza hayırlı olsun."dedi. Adalet Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan ilamına göre, Bakanlık bünyesinde 276, Personel Genel Müdürlüğünde 4 bin 424, İcra İşleri Dairesi Başkanlığı için bin 99, Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğünde 171 personel çeşitli alanlarda görevlendirilmek üzere istihdam edilecek."

Haberin Devamı