Gazete Vatan Logo

Bakan gözyaşlarını tutamadı!

Sur'da şehit düşen Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak ile Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Biçakcı için tören düzenlendi. Bıçakçı'nın ablasının feryatları Bakan'ı ağlattı.

Bakan gözyaşlarını tutamadı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Teğmen Abdüsselam Özatak ve Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı için düzenlenen cenaze töreninde şehit ablasının feryadı yürekleri dağladı. Tören boyunca ağlayan şehit ablasının, "Ünal'ım sen gitme, ben gideyim" feryadı tören alanında hüzünlü anların yaşanmasına neden oldu. Cenaze törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı da gözyaşlarına engel olmadı.

BAKAN AĞLADI

Şehit Biçakçı'nın ablası Pınar Peker, kardeşinin tabutuna sarılarak "Seni de mi tabuta koyacaklardı", "Sen öleceğine ben kalbimi verseydim ablam", "Sen kalk yer değiştirelim" diye ağıt yaktı. Ağıtlar Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'yı ağlattı.

Tören, konuşmalar ve şehitler için dualar edilmesi ile sona erdi. Ardından kardeşlerinin tabutuna sarılan şehitlerin yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.

SUR ŞEHİDİNE UĞURLAMA

Sokağa çıkma yasağının bugün 67'nci gününe girdiği Sur ilçesinde dün teröristlerle girdikleri çatışmada şehit düşen Teğmen Abdüsselam Özatak ve Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı için cenaze töreni düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Vali Hüseyin Aksoy, Ak Parti Diyarbakır milletvekili galip ensarioğlu, askeri erkan, şehit teğmenin 9 kardeşi, şehit astsubayın ablası Pınar Peker ve çok sayıda vatandaş ile şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Haberin Devamı

"ŞEHİT ARKADAŞLARININ YERİNE GÖNÜLLÜ GELMİŞ"

Tören şehitlerin cenazesinin alana getirilmesi ile başladı. Daha sonra şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, özgeçmişleri okundu. Şehitlerden Teğmen Abdusselam Özatak'ın Sur'da şehit düşen arkadaşlarının yerine gönüllü olarak ilçeye geldiği öğrenildi. Babası korucu olan Özatak'ın 9 kardeşine baktığı da bildirildi.

"ÜNAL'IM SEN GİTME, BEN GİDEYİM"

Tören sırasında şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Bıçakçı'nın ablası Pınar Peker'in feryatları ise yürekleri dağladı. Tören boyunca gözyaşları döken Peker, "Ünal'ım sen gitme, ben gideyim. (Tabutu işaret ederek) Ünal orada, Ünal orada. Ben giderim onun yerine" diye feryat etti.

Haberin Devamı