Gazete Vatan Logo

Bakan Eroğlu: Marmara'ya 21 milyar TL'lik yatırım yapacağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Marmara bölgesine 2019 yılına kadar baraj, gölet ve milli parkların bulunduğu 21 milyarlık yatırım yapılacağını açıkladı.

Bakan Eroğlu: Marmara'ya 21 milyar TL'lik yatırım yapacağız

Sakarya'da konuşan Bakan Eroğlu, yaptığı açıklamada Marmara bölgesinde 2019 yılına kadar 21 milyar liralık baraj, gölet ve milli park gibi yatırımları yapılacağını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız (Recep Tayyip Erdoğan) talimat verdi, biliyorsunuz. 6 aylık bir hedef koyun dedi. 6 aylık hedefimizi Cumhurbaşkanlığı makamına gönderdik. Bir bir hedeflerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

'14 baraj ve gölet inşa edeceğiz"

Eroğlu, şöyle devam etti: "2. büyük hedefimiz 2019, 3. 2023 hedefleri. 2019 yılına kadar Marmara bölgesinde Sakarya'mızın dahil olduğu 21 milyar TL'lik bir yatırım yapılacak. İçme suyu tesisleri, dere ıslahları, barajlar göletler, ormancılık, milli parkların yer aldığı master plan. Biz burada 2019 yılına kadar 14 tane baraj ve göleti inşa edeceğiz. Bunlardan 2 tanesi bitti, 9'u inşa halinde. Sulamada da 20 tane büyük sulama tesisini burada tamamlamak istiyoruz, 4'ü bitti, 12 tanesi inşa halinde."