Gazete Vatan Logo

Bakan Elvan'dan Kudüs açıklaması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planıyla ilgili, "ABD tarafından atılması düşünülen adım bölgenin barış, huzur ve istikrarına zarar verir." dedi.

Bakan Elvan'dan Kudüs açıklaması

Elvan, Vali Mehmet Tekinarslan'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kilis'in ülke, millet, devlet ve hükümet açısından son derece önemli, göz bebeği bir kent olduğunu söyledi.

Kalkınma Bakanı olarak Kilis ile yakından ilgilendiğini belirten Elvan, çok önemsedikleri kentin nüfusunun az olmasıyla birlikte misafirperverliğiyle ön plana çıktığını, sadece Türkiye'de değil tüm dünyada konuşulan bir şehir olduğunu dile getirdi.

Kilislilere bu tutumları nedeniyle teşekkür eden Elvan, kendi nüfusundan fazla Suriyeliye kucak açan kentin bu yönüyle takdir edildiğini söyledi. Elvan, "Dünyaya baktığımızda, özellikle gelişmiş ülkelere baktığımızda, 3-5 Suriyeli mülteciyi almaktan bile çekinen bir yapı olduğunu görüyoruz. Halbuki, Kilisli kardeşlerimiz Suriye'den gelen kardeşlerimizi bağırlarına bastılar. Ne kadar teşekkür etsek azdır." diye konuştu.

Kilis'in tarımdan sanayiye çok önemli bir potansiyeli bulunduğuna işaret eden Elvan, verilecek desteklerle bu potansiyeli daha da ön plana çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Bakan Elvan, bir gazetecinin ABD'nin Kudüs planıyla ilgili sorusunu yanıtlarken de şunları kaydetti:

"Bu son derece yanlış bir adım. Biz bölgede huzur istiyoruz, istikrar istiyoruz, barış istiyoruz. ABD tarafından atılması düşünülen adım bölgenin barış, huzur ve istikrarına zarar verir. Bunu buradan ifade etmek istiyorum. İnşallah bunu bir kez daha değerlendirirler ve bizim için tüm dünya için önemli olan barış, huzur ve istikrar bu bölgede tesis edilir."