Gazete Vatan Logo

Bakan Dönmez'den BORON hakkında çarpıcı rakamlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, temizlik ürünü BORON'un 10 aylık süre içerisindeki satışıyla ilgili bilgi vererek, "Toplam 30 bin ton satış rakamına ulaştık." dedi.

Bakan Dönmez'den BORON hakkında çarpıcı rakamlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bordan üretilen yüksek nitelikli temizlik ürünü BORON hakkına çarpıcı bilgiler paylaşarak, "BORON yüzde 8'lik pazar payına sahip oldu. 30 bin ton satış rakamına ulaştık." dedi.

"32 BİN TONA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"

Sözlerine devam eden Dönmez, "Temizlik ürünü BORON yüksek nitelikli bir pazarda 10 aylık kısa bir süre içinde yüzde 8'lik bir pazar payına sahip oldu. Toplam 30 bin ton satış rakamına ulaştık. Yıl sonunda, 32 bin tona ulaşmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

"YURT DIŞINA İHRACAT BAŞLIYOR"

İlk aşamada ABD, İsviçre, Tunus ve Kosova'ya BORON ihracatı yapılacağını belirten Dönmez, "İlk sevkiyatı da bugünlerde yapmak üzereyiz. Gerekli izinleri aldılar." dedi. Dönmez, ürünün Ar-Ge süreçlerinin devam ettiğini ifade ederek, "Bulaşık makineleri ve elde yıkama için doğal mineralli bulaşık temizlik ürünü geliştirmek için de çalışmalar devam ediyor. İnşallah onu da önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde müşterimizle buluşturmuş olacağız. Öte yandan gerek mevcut ürünlerin performanslarının artırılması gerekse yeni ürün geliştirilmesi için ekiplerimiz sürekli mesaide. Bu gayretler sonucu yeni ürünlerimizin leke çıkarma gücünü de en yüzde 30 seviyesinde artırmış olduk." diye konuştu. Balıkesir Bandırma'da temeli atılan bor karbür tesisiyle dünyadaki toplam bor karbür üretimin yüzde 8'lik diliminin Türkiye'de üretileceğini hatırlatan Dönmez, "Ferrobor ve bor nitrürün ülkemizde üretilmesi amacıyla ihale hazırlık çalışmaları devam ediyor. En kısa sürede aksiyon alarak borda katma değerli uç ürünlerin ülkemizde üretilmesi adına önemli bir adım daha atmak üzereyiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜNLERİ İLK SATIN ALANLARDAN OLDU

Eşi Zeynep Dönmez ile yaptığı market alışverişinde BORON'un yeni ürünlerini inceleyen Bakan Dönmez, ürünleri ilk satın alanlardan oldu. Dönmez, BORON'un Türkiye genelinde tek fiyattan satıldığını anımsatarak, "Tüketici ürünü herhangi bir marketten aynı fiyata almış olacak. Ben bu yeni ürünlerin de en az eskisi kadar tutacağına hatta belki de daha fazla talep göreceğine inanıyorum. Arkadaşların yaptığı araştırmalar da onu gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı