Gazete Vatan Logo

Bakan'dan TEOG açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, TEOG'un kaldırılmasına ilişkin, "Benim de TEOG'dan geçmiş evladım var, TEOG'un ne olduğunu ne olmadığını bilirim." dedi.

Bakan'dan TEOG açıklaması

Katıldığı canlı yayında eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG'un kaldırılmasına ilişkin şunları söyledi;

"Mevcut yaşadığımız durumun bir resmini çekelim. Benim de TEOG'dan geçmiş evladım var, TEOG'un ne olduğunu ne olmadığını bilirim. Damdan düşmüşüz. 25 yaşına kadar bir sınavdan bir sınava gidiyor. Spor yapabiliyor mu? Türkiye'nin şu andaki eğitim seviyesi, geçmiş yıllardan çok çok ileridedir.

"BİZE GÜVENİN"

2002'de yaşam ömrü ortalaması 75.5'ti, şimdi yaş 78'i geçti. Eğitirseniz insanınız daha uzun yaşar. Refahınız artmış, ömrünüz artmış. Peki, niçin bu değişiklik? Hedefimiz büyük. Daha iyi gideceğiz. Nitelikli bilgiye sahip olmak lazım. Nitelikli bilim adamına sahip olmak lazım. 2002'de ihracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 153 milyar dolar. Çok net, bana da geliyor, hep değişiklik. Evet ama daha iyiye, daha iyiye, daha iyiye. Dolayısıyla diyoruz ki, bize güvenin. "

Yeni liseye geçiş sistemi üzerinde çalışıyoruz. Yeni sistemi 1 ay içinde bakanlar kuruluna sunacağız.

Haberin Devamı

Bizim programımızda var, 'üniversite sınavları birden fazla yapılacaktır' diye. Üzerinde çalışıyorlar. Olgunlaştığında inşallah halkımızın önünü sunulacak.