Gazete Vatan Logo

Bakan Çelik vatandaşın borcunu ödedi

Açılışta ilginç anlar...

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Bilişim Fuarı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK'nın İnsansız Hizmet Noktası'nı açılışında, bir vatandaş ile kabine girip hem işlemlerini yapmasına yardımcı hem de borcunu ödedi.

Türkiye'deki 919 ilçenin 464'ünde hizmet noktaları bulunduğunu belirten Çelik, kriterleri taşımadığı için 520 ilçede hizmet veremediklerini ifade etti. Çelik, 16 milyon 600 bin vatandaşın bu yüzden hizmetlerden yararlanamadığını dile getirerek, "Bu açığı gidermek için insansız hizmet noktasını devreye sokuyoruz. İlk etapta 250 hizmet merkeziyle hizmetlerimizi derinleştirip yoğunlaştıracağız" diye konuştu.

KREDİ KARTIYLA ÖDEDİ

Açılışı yapan Çelik, bir vatandaş ile kabine girip işlemlerini yapmasına yardımcı oldu. Çelik, hizmet dökümünü öğrenen vatandaşın 30 lira olan prim borcunu ödedi. Çelik, kredi kartıyla vatandaşın borcunu ödedikten sonra hizmet noktasından ayrıldı. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin standını ziyaret eden Çelik, yatırımlar ve hizmetler hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı