Gazete Vatan Logo

Bakan Çelik'ten çok sert FETÖ açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Türkiye için birinci derecede milli güvenlik tehdididir. Diğer tehditlerin 'şifre çözücüsü' de budur.” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Çelik'ten çok sert FETÖ açıklaması

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, FETÖ ile mücadele konusunda rehavete kapılmamak ve hiç gevşememek gerektiğini belirtti.

FETÖ’nün yıllar içinde değişik şekillerde yaşayabilen bir terör mantığına sahip olduğunu bildiren Çelik, “FETÖ asla kendisi olarak görünmez. Meşru ve gayrimeşru her yapı içine gizlenir. Her şekle girer. Her elbiseye bürünür. O nedenle bu örgüt zamana ve akla gelmez yollarla yapılara sızmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Örgüt için dindarlığın sadece bir elbise olduğunu, FETÖ’nün yıllar boyunca her türlü kimliği o kimliği benimseyenlerden daha önde elbise gibi giyebildiğini vurgulayan Çelik, bu nedenle bir FETÖ mensubunun yıllarca Sünni, Alevi, dindar, laik, Kemalist, ulusalcı, milliyetçi ve bunun gibi her türlü kimliğe bürünebileceğinin altını çizdi.

FETÖ’nün tek inanç akidesinin takiye olduğunu, o nedenle mücadelenin kesintisiz, gevşemeden ve tavizsiz sürmesi gerektiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

“Tam olarak çökertilene kadar bu örgütle mücadelede asla gevşeme olmaması Türkiye’nin bekası için zorunludur. FETÖ, Türkiye için birinci derecede milli güvenlik tehdididir. Diğer tehditlerin 'şifre çözücüsü' de budur."

Haberin Devamı