Gazete Vatan Logo

Bakan Çelik'ten AB'nin Türkiye raporuna sert tepki

'AB Komisyonu'nun Türkiye Raporu' ile ilgili açıklamalarda bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Göç konusunda Avrupa'nın onurunu da kurtarıldı. "Komisyona bir mektup yazmayı düşünüyorum. Fasılların açılmaması demek, 18 Mart'a bağlı kalmamak demektir. Adil ve ilkeli bir yaklaşım yok" dedi. Öte yandan Kıbrıs konusunda atılmış net bir adımın olmadığına dikkat çeken Çelik, "AB, Güney Kıbrıs'ın esiri haline gelmiş durumdadır." dedi.

Bakan Çelik'ten AB'nin Türkiye raporuna sert tepki

Avrupa Birliği Komisyonu'nun yayınladığı Türkiye raporu ile ilgili açıklamalarda bulunan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, konuyla ilgili "Komisyona bir mektup yazmayı düşünüyorum. Fasılların açılmaması demek, 18 Mart'a bağlı kalmamak demektir. Adil ve ilkeli bir yaklaşım yok" dedi.

"BELLİ BİR PAZARLIĞIN ÜRÜNÜ"

Çelik, raporda yer alan "AB değerlerinden uzaklaşma" sözünü ise siyasi bir yaklaşım olarak değerlendirdi. Bakan Çelik ayrıca AB'nin yayınladığı Türkiye raporunu 'belli bir pazarlığın ürünü olarak ortaya çıkan bir rapor' olarak yorumladı.

Kıbrıs konusunda atılmış net bir adımın olmadığına dikkat çeken Çelik, "AB, Güney Kıbrıs'ın esiri haline gelmiş durumdadır." dedi.

"AVRUPA'NIN ONURU KURTARILDI"

Bakan Çelik'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

- AB, FETÖ tehdidini anlamaktan uzaktadır.

- PKK saldırılarına karşı AB tarafında dayanışma görmüyoruz.

- Göç konusunda Avrupa'nın onuru da kurtarıldı.

- AB, Yunanistan savunma bakanını kınamalı.

- Güney Kıbrıs'ın bölgede tek başına karar alması söz konusu olamaz.

Haberin Devamı

- Türkiye, bir Avrupa devletidir.

- AB raporunda hakkaniyete dayalı bir eleştiri görmüyoruz. Rapor objektif bir dille yazılmamış.