Gazete Vatan Logo

Bakan Çavuşoğlu: Afrin'i yine Afrinliler yönetmeli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin ve Menbiç üzerine önemli açıklamalarda bulundu. "Afrin'i yine Afrinlilerin yönetmesi gerekiyor" diyen Çavuşoğlu, Menbiç konusunda ise YPG'nin Menbiç'ten çıkmasından sonra yönetim ve güvenlik yapısını demografinin belirleyeceğini söyledi. Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün ABD Başkanı Trump ile telefonda görüşeceğini de açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu: Afrin'i yine Afrinliler yönetmeli

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin'in yönetiminde Cerablus modelini uygulayacağız" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarını satır başları şöyle:

Afrin'i yine Afrinlilerin yönetmesi gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz.Nüfus oranına göre temsil sağlanmalı. Gönüllü geri dönüşleri destekliyoruz. Cerablus'ta yaptığımız gibi yapacağız. Kötü muamele ve yağmalara karşıyız.Güvenlik güçlerimiz veya ÖSO hiç kimse PKK gibi olamaz, kimse buna müsaade etmez. Bu iddialar da inceleniyor.



MÜNBİÇ İLE İLGİLİ GELİŞMELER

ABD ile Münbiç sonusunda yol haritasını belirleyip uygulamay geçmemiz lazım. YPG'nin Menbiç'ten çıkmasından sonra yönetim ve güvenlik yapısını demografiye göre belirlenecek. Plan uygulanmazsa yapılması gereken şey teröristlerin yok edilmesi.