Gazete Vatan Logo

Bakan Bozdağ: Sokaklarda yargı denetimi yapılmaz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'adalet' yürüyüşünü eleştirerek, "Meydanlarda, sokaklarda yargının denetimi yapılmaz" dedi.

Bakan Bozdağ: Sokaklarda yargı denetimi yapılmaz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'adalet' yürüyüşünü eleştirerek, "Meydanlarda, sokaklarda yargının denetimi yapılmaz. Buradan hukuku tanımayanlara hukuku tanımaya, hukuka uymayanları, hukuka uymaya davet ediyorum" dedi. Bozdağ ayrıca, FETÖ soruşturmaları kapsamında 161 bin 865 kişi hakkında adli işlem yapıldığını, bunlardan 50 bin 489'unun tutuklu bulunduğunu söyledi.

Siirt Belediyesi ve Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından ortak düzenlenen 'Gönül Köprüsü' iftar programına yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yaklaşık 2 bin 500 kişiye verilen iftara katılmak için özel uçakla gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, paralel devlet yapılanması ve son gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'nin huzur ve güven adası olduğunu belirten Bozdağ, şunları söyledi:

"O yüzden Türkiye bölgesinde huzur ve güven adası olarak varlığını devam ettirirken sadece adını saydığım terör örgütleri ile değil, bunları besleyen, bunları ellerinde tutan ülkeler ile istihbarat örgütleri ile uluslararası güçler ile mücadele etmekteyiz. Darbe teşebbüsünü yaptılar, başaramadılar. Şu anda millettin yargısında millete hesap veriyorlar. Duruşmalardaki mahkemeleri takip ediyorsunuz, biri çıkıp da yiğitçe söyleyemiyor; 'evet biz bu darbe teşebbüsünde bulunduk. Ama başaramadık.' Adam gibi yaptıkları işe dahi sahip çıkamıyorlar. Neden, çünkü bu terör örgütünün kurucusu ve yöneticisi terörist başı Gülen, onlara yaptıkları her şeyi inkâr etme talimatını verdi. Bir kontrollü savunma yapılıyor. Mahkemelerde bir tiyatro oynanıyor mahkemede. FETÖ'nün senaryosunu yazdığı bir tiyatro oynanıyor. İçeride bulunanları rüyalar ile aldattığı gibi dışarıdaki akrabalarını da rüyalar ile aldatıyor. Dışarıda bir ekip var rüyayı uyduruyor. Eşler, avukatlar, diğer kişiler vasıtası ile uydurulmuş rüyaları içeriye gönderiyorlar. Ziyaretçi sırasında onlar ile görüşerek içerde bunlar yayılıyor, sonra içerden dışarıya bunlar aktarılıyor. Peygamberlerimizi, ulu kişileri, evliyaları, salihleri rüyalarda kullanmak suretiyle örgütün üyelerini ne yapıyorlar, motive etmeye çalışıyorlar. Buradan bir kez daha sesleniyorum bu sahte rüyalara inanların vay haline" dedi.

Haberin Devamı

'NETİCE ALMANIN YOLU İSTİNAFTIR, TEMYİZDİR, İTİRAZDIR'

Haberin Devamı

Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşünü de değerlendiren Bakan Bozdağ, sokaklarda yargı denetiminin yapılamayacağını belirterek, şöyle konuştu:

Meydanlarda, sokaklarda yargının denetimi yapılmaz. Buradan hukuku tanımayanlara hukuku tanımaya, hukuka uymayanları, hukuka uymaya davet ediyorum. Yargıya karşı saygısızca, ahlaksızca hukuk dışı yol ve yöntemler ile zehirli bir dil kullananları, saygın bir dil kullanmaya davet ediyorum. Yargıyı tehdit etmek, yargı görevi yapanlara hakaret etmek, hem yargı görevi yapanları engellemeye teşebbüs suçunu, hem de hakaret ve tehdit suçlarını oluşturur. Ana muhalefet ve diğer kesimler suç işleyerek yargıya hakaret, tehdit ederek netice alacaklarını düşünüyorlarsa aldanıyorlar. Netice almanın yolu istinaftır, temyizdir, itirazdır."

Haberin Devamı

161 BİN 865 KİŞİDEN 50 BİN 489 KİŞİ TUTUKLUDUR

FETÖ soruşturmaları kapsamında Türkiye'de haklarında adli işlem yapılan toplam 161 bin 865 kişi olduğunu, bunlardan 50 bin 489'unun tutuklu olarak yargılandığını belirten Bakan Bozdağ, "Adli kontrol altına 47 bin 136 kişi var, tutuklandıktan sonra adli kontrolle 7 bin 996 kişi var ve şu anda Türkiye'de adli kontrol altında 55 bin 132 kişi bulunuyor ifadelerini kullandı.