Gazete Vatan Logo

Bakan Arslan'dan ABD'ye: İstanbul'u başkalarıyla karıştırmayın!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, ABD'nin 'kabin yasağıyla ilgili olarak "Doğru bir uygulama değil. Yılda 80 milyon yolcunun uçtuğu İstanbul’u başkalarıyla karıştırmasınlar." dedi.

Bakan Arslan'dan ABD'ye: İstanbul'u başkalarıyla karıştırmayın!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 8 ülkedeki 10 şehirden ABD’ye yapılacak uçuşlara getirilen kısıtlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Arslan, "Doğru bir uygulama değil. Ülkemiz açısından da, ABD açısından da doğru değil. Yılda 80 milyon yolcunun uçtuğu İstanbul’u başkalarıyla karıştırmasınlar. Bizim derdimiz, bu uygulamanın yolcunun konforunu da sayısını da etkileyebileceği. Bu uygulamadan geri adım atılmasını veya uygulamanın hafifletilmesini ABD'nin ilgili otoriteleriyle konuşuyoruz" dedi.

Türk Hava Yolları’ndan (THY) bugün gelen açıklamada, aralarında İstanbul'un da bulunduğu, 8 ülkedeki 10 havalimanından ABD'ye doğrudan sefer yapacak uçaklarda yolcuların bugünden itibaren uçağa cep telefonundan büyük elektronik cihaz sokamayacakları belirtilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasıyla başlatılan uygulama Türkiye'nin yanı sıra Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Amman (Ürdün), Cidde, Riyad (Suudi Arabistan), Doha (Katar), Kahire (Mısır), Kazablanka (Fas) ve Kuveyt (Kuveyt) için geçerli olacak.

Haberin Devamı