Gazete Vatan Logo

Bakan arabasını satarken borcu çıktı!

Bakan arabasını satarken borcu çıktı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığı personeline, vatandaşların vergi borcu olduğu konusunda zamanında uyarılması gerektiğine belirterek başından geçen bir olayı anlattı. Ağbal, “Araç muayenesi yaptıracağız, muayene alanına gidildi oradakiler demiş ki, ‘trafik para cezası var ödememişsiniz.’ Ben de girdim internetten anında ödedim. Şimdi ben borcumun olduğunu o anda öğrendim. Birisi bana o anda değil de daha önce söyleseydi herhalde bu parayı o zaman öderdim” dedi.

Birisi bana o anda değil de daha önce söyleseydi herhalde bu parayı öderdim” dedi.

Bakan Ağbal, Afyonkarahisar’da Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “2016 Yılı Çalışma ve Hedeflerinin Değerlendirilmesi” toplantısına katıldı. Toplantının açılışında konuşan ve ilginç bir olaya dikkat çeken Bakan Ağbal, vatandaşların vergi borcu olduğu konusunda uyarılması gerektiğine vurgu yaptı. Kendisine kesilen bir trafik cezası borcunu aracını satacağı zaman öğrendiğini ifade eden Bakan Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarına seslenerek, “Geçen gün benim başıma bir olay geldi. Araç muayenesi yaptıracağız, muayene alanına gidildi veya randevu alınacak oradakiler demiş ki, ‘trafik para cezası var ödememişsiniz.’ Ben de girdim internete, internetten anında ödedim. Şimdi ben borcumun olduğunu o anda öğrendim. Trafik para cezası olduğunu ve ödenmediğini o anda öğrendim. Birisi bana o anda değil de daha önce söyleseydi herhalde bu parayı o zaman öderdim. Bunda şunu söylemek istiyorum, vergisini gününde ödemek isteyen vatandaşlarımız var, çoğu zaman bunlar borçlarını çok geç öğreniyorlar. Yani araç muayenesi olmazsa ben belki hiç öğrenmeyeceğim ya da vatandaş ne zaman araç alıp-satsa sonradan öğreniyor borcunu” dedi.

Haberin Devamı

“DEVLETİN 1 KURUŞ BİLE ALACAĞI NEREDE VARSA DEVLETİN BÜTÜN İMKANLARINI KULLANMAK SURETİYLE VADESİ GEÇMİŞ ALACAKLARIMIZI TAKİP EDECEĞİZ”

Bakan Ağbal, konuşmasına şöyle devam etti:

“Dolayısı ile bizim mutlaka Gelir İdaresi Başkanlığı olarak vergi borcu ödenir ödenmez o borcun olduğunu mutlaka mükellefe hemen bildirmek. Bildirmekle beraber, tamam ben ödemek istiyorum ama elimdeki imkanlar şuna imkan veriyor, bana biraz imkan verin, bana biraz fırsat verin dediğinde de mükellefe mümkün olduğunca yardımcı olmak. Şu an devletin 1 kuruş bile alacağı nerede varsa devletin bütün imkanlarını kullanmak suretiyle vadesi geçmiş alacaklarımızı takip edeceğiz. Gönderilmemiş ödeme emirleri gönderilecek, takibe alınmamış alacaklar takibe alınacak, ödeme emri gönderilmemişse cebren takip için ne gerekiyorsa o da yapılacak. Elektronik hacizse elektronik haciz, mal haczi yapılması gerekiyorsa mal haczi yapılacak. Neden vergi süresinde ödeyen mükellef süresinde ödüyorsa ödemeyen de devletin bu takibatına karşı ödemek için gayret sarfedecek. Aslında kanunlarımızda borcunu süresinde ödemeyen mükellefler için sağlanan bir takım kolaylıklar var. O zaman bunlardan yararlanacağız.”

Haberin Devamı