Gazete Vatan Logo

Bakan Akar'dan son dakika Barış Pınarı Harakatı açıklaması

Milli Savunma Bakanı Akar, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin "Amacımız Fırat'ın Doğusunda DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG'nin varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak bir barış koridoru tesis ederek ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin de bir an önce kendi topraklarına evlerine dönüşlerini gerçekleştirmektir." ifadelerini kullandı.

Bakan Akar'dan son dakika Barış Pınarı Harakatı açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Amacımız Fırat'ın Doğusunda DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG'nin varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak bir barış koridoru tesis ederek ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimizin de bir an önce kendi topraklarına evlerine dönüşlerini gerçekleştirmektir.

Sadece ülkemizin ve milletimizin güvenliğine değil, bölgede yaşayan diğer dini ve etnik grupların da güvenliğine çok büyük önem atfediyoruz.

Hedefimizde sadece adı değişse de birbirinden farklı olmayan ve bölgeyi istikrarsızlığa kaosa sürüklemeyi amaç edinen DEAŞ ve PKK/KCK/PYD-YPG gibi terör örgütleri bulunmaktadır.

Bugüne kadar olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı'nda da sivil, masum insanlar, tarihi eserler, kültürel ve dini yapılar ve çevre dokunulmazdır.