Gazete Vatan Logo

Bakan açıkladı! Yüzde 60'ı geçti

Milli Savunma Bakanı Işık, "Yerli ve milli silahlarımızı üretirken yerlilik oranımız yüzde 60'ları geçti. Amacımız yüzde 80'ler seviyelerini geçmek." dedi.

Bakan açıkladı! Yüzde 60'ı geçti

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Türkiyenin savunma sanayi ihracatı 1,7 milyar seviyesine geldi. 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2017) ve yapılan diğer çalışmalarımızla kısa zamanda savunma sanayisinde 5 milyar dolar seviyesini yakalayacağız." dedi.

IDEF 2017 kapsamında Türk savunma ve teknoloji şirketleri, dünyanın önde gelen şirketleri ile yaptıkları önemli anlaşmalarla fuara damga vurdu.

Yapılan anlaşmalar ve fuar kapsamında Türk savunma sanayisinin uluslararası arenadaki yerine ilişkin açıklama yapan Bakan Işık, Türkiye'nin savunma sanayi ihracatının 1,7 milyar seviyesine geldiğini anımsatarak, IDEF ve yapılan diğer çalışmalarla bu rakamın kısa zamanda 5 milyar dolar seviyesine çıkacağını söyledi.

Türkiye'nin artık kendi silahını yapan ve satan bir ülke olduğuna işaret eden Işık, şunları kaydetti:

"2023 hedefimiz kendi muharip uçağımızı da yapmak. Ülke olarak kahraman ordumuzun ihtiyaçlarını karşılarken dost ve müttefik ülkelerle de paylaşıyoruz. Dost ülkelerle teknoloji paylaşımına açığız. Yerli ve milli silahlarımızı üretirken yerlilik oranımız yüzde 60'ları geçti. Amacımız yüzde 80'ler seviyelerini geçmek. MİLGEM milli gemimizi Pakistan'a satmak için görüşüyoruz. Yine Milli ATAK helikopterimiz ve Milli Piyada Tüfeği MPT 76 da dünyadan yoğun ilgi görüyor."

Haberin Devamı