Gazete Vatan Logo

Bakan açıkladı! O ile dev yatırım

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Hatay'ın İskenderun ilçesinde enerji depolama alanında 10 milyar liralık yatırım yapılacağını belirtti

Bakan açıkladı! O ile dev yatırım

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İskenderun-Hatay civarında doğalgaz depolama alanında 10 milyar liralık bir Türk-yabancı ortak bir projeyi stratejik teşvik kapsamına aldıklarını; yatırımcı ülke ve şirkete ilişkin detayları bugün yazılı olarak açıklayacaklarını söyledi. Zeybekci, "Ekonomi Bakanlığı olarak tek bir kalemde 10 milyar TL'lik bir yatırım belgesi verdik. Türkiye'nin enerji güvenliğini garanti altına alacak bir yatırım. Alan olarak doğalgaz depolama. Doğalgazla ilgili dalgalanmalarda, Türkiye'nin gerek fiyat, gerekse sürdürülebilir enerji güvenliği alanında zayıflığı söz konusu. Türkiye'nin gerek fiyat hareketlerine karşı elastikiyeti, gerekse sürdürülebilir arz güvenliği için önemli bir yatırım olacak" dedi.

Reuters'in haberine göre yatırımı stratejik teşvik kapsamına aldıklarını belirten Zeybekci, yatırımın yerli yabancı ortak yatırımı olduğunu söyledi.

Ülke ve şirket adı vermeyen Bakan detaylarla ilgili olarak Ekonomi Bakanlığı'nın bugün yazılı bir açıklama yapacağını söyledi.

Haberin Devamı