Gazete Vatan Logo

Bakan açıkladı! İzinsiz satılmayacak...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Siyanür maddesi izin ve denetiminin takibine yönelik düzenleme yapılacak. Bu siyanürü üreten firma kime satıyorsa bizden izin alacak." dedi.

Bakan açıkladı! İzinsiz satılmayacak...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Bakan Kurum şunları söyledi: "Siyanür maddesi izin ve denetiminin takibine yönelik düzenleme yapılacak. İstenmeyen olayların önüne de böylece geçmiş olacağız. Alışından, üreticinin tükettiği mamule kadar bunun takibi yapılacak. Bu siyanürü üreten firma kime satıyorsa bizden izin alacak. Satın alan firma hangi üründe bu maddeyi kullanacaksa son tüketiciye kadar bunun takibini ilgili üreticilerimiz ile beraber yapacağız.

ATATÜRK HAVALİMANI FLORYA İLE BÜTÜNLEŞECEK

Hükümetİn 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefi var. 6 ilde yaklaşık 5 milyon metrekare büyüklüğünde 13 millet bahçesinin açılışını gerçekleştirdik. Şu ana kadar da 60 ilde 35 milyon metrekare alanda 134 millet bahçesini de belirledik. 2020'de 38 ilde daha millet bahçesini açacağız. Atatürk Havalimanı'nda toplamda 8 milyon metrekare alan var. İlk etapta pistin biri kalıyor, öbür pistin olduğu alanı en kısa zamanda inşasını yapıp vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Florya ile bütünleşecek orası, sahille bağlayacağız.

Haberin Devamı

DEFİNE KAZILARINA ÇED ZORUNLULUĞU

Dipsiz Göl'de istenmeyen bir olay yaşandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile hemen harekete geçtik. 4 maddelik bir eylem planı hazırladık. Dipsiz Göl'ü oradaki mikroorganizmaları yaşatacak şekilde, tortu tabakalarını buraya taşımak suretiyle doğal güzelliğini eski haline getireceğiz. Derinliğini 3.5 metrede koruyacak düzenlemeleri yaptık. Bölgeyi SİT alanı haline getirerek etrafındaki diğer küçük göletler ile birlikte koruma altına alacak adımı da attık. Ülkemizde yapılacak tüm define kazılarında ÇED raporu alma zorunluluğu getirdik. Uymayanlar için çevre cezalarının yaptırımı çok ağır, hapis cezasına kadar müeyyidesi var. (Sabah)