Gazete Vatan Logo

Bakan açıkladı! "Başvuruyu yaptık"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Editör Masasında gündeme ilişkin soruları yanıtlayarak, bakanlığının faaliyetlerine dair konularda değerlendirmelerde bulundu.

Bakan İslam, Ermenek'teki maden kazasına ilişkin, "Ermenek'te genellikle madende mahsur kalan işçilerimiz ailedeki tek çalışanlar. Bunu göze alarak ilk etapta maddi bir sıkıntı yaşanmasın diye olay olur olmaz ailelere, içşçilerin aylık maaşına yaklaşan bir miktarda bir yardım ödemesi hemen yapıyoruz. Onu gerçekleştirmeye çalışıyoruz şu anda" dedi.

Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda medyanın konuyla ilgili bir toplantı yaparak bu haberlerin dilinin nasıl organize edilmesi gerektiğine karar verebileceğini belirten İslam, "Bunun çok faydalı olacağını düşünüyorum. Bunu sizden hassasiyetle rica ediyorum'' diye konuştu.

"Panik butonu"' ile ilgili etki analizi çalışmasını yaptıklarını ve çok iyi işlemediği sonucunu aldıklarına işaret eden İslam, şöyle konuştu: "Dolayısıyla mağdurun izlenmesinden ziyade failin elektronik olarak izlenmesi çok daha iyi bir sistem. Bununla ilgili Türkiye'de bir sistem var, denetimli serbestlik adında, failin izlendiği ve mağdura yaklaştırılmadığı bir sistem. Biz kadına şiddet vakalarında da aynı sisteme dahil olmak istiyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğümüze, İçişleri Bakanlığımıza ve Adalet Bakanlığımıza bu konuda başvurular yaptık. Pilot uygulaması Adana ve Bursa'da başlatılan panik butonu, şu ana kadar 204 şiddet mağduruna verilmiş durumda. Bugün itibarıyla Adana'da 15, Bursa'da 43 aktif panik butonu var. Daha önce birkaç erkeğe verilmiş olmakla birlikte şu anda aktif erkek kullanıcı yok."

Haberin Devamı