Gazete Vatan Logo

Bakan açıkladı! Antalya "Akıllı KenTT" oluyor

Bakan açıkladı! Antalya "Akıllı KenTT" oluyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan, Antalya’yı, Türk Telekom’un teknolojileri ve Akıllı KenTT projesiyle, bir dünya şehri haline getireceğiz dedi.

Türk Telekom Grubu’nun şehirleri akıllandıran projesi “Akıllı KenTT”in yeni durağı Antalya oldu. Türk Telekom Grubu tarafından geliştirilen uygulamalarla Antalya’da; trafikten sağlığa, kamu hizmetlerinden enerji tasarrufuna kadar şehrin tüm ihtiyaçları Akıllı KenTT Operasyon Merkezi’nden yönetilecek. Türkiye, Kasım ayında gerçekleştirilecek G20 Zirvesi kapsamında dünya liderlerini Akıllı KenTT Antalya’da ağırlayacak. Türkiye çapında şehirleri, vatandaşlar için daha yaşanabilir hale getirmesinin yanı sıra ekonomik ve çevresel olarak büyük kazançlar sağlayan Türk Telekom Akıllı KenTT Projesi, Antalya’da hayata geçirildi. Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan’ın ev sahipliğinde, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan, Antalya Valisi Muammer Türker ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in katılımlarıyla gerçekleştirilen açılışta, Antalya’nın trafikten sağlığa, kamu hizmetlerinden enerji ve su kullanımına kadar tüm ihtiyaçlarının tek bir merkezden idare edileceği vurgulandı. Akıllı KenTT uygulamasıyla tüm veriler ve kontrol tek merkezde toplanarak, Antalya’nın uçtan uca entegre bir akıllı şehir çözümü ile yönetilmesi sağlanacak.

Haberin Devamı


Antalya’nın Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olduğunu vurgulayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan, “Bir buçuk ay önce Antalya’nın Tarım, Teknoloji ve Turizm kenti olacağını belirtmiş ve şehrimizi Akıllı bir kent haline getireceğimizin sözünü vermiştim. Bugün çok kısa bir sürede, verdiğimiz sözü hayata geçirmemizi sağlayan Türk Telekom Grubu’na ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür ederim” dedi. Antalya, akıllı bir dünya kenti oluyor Elvan, “Bugün Antalya’mızı akıllı bir dünya kenti haline getiriyoruz ve bunu Türk Telekom teknolojisiyle gerçekleştiriyoruz. Biz bugün dünyada 3 büyük şehir Londra, Barcelona ve Dubai’de var olan tam entegre sistemi Antalya’ya taşıyoruz. Türk Telekom Grubu ile gerçekleştirdiğimiz iyi bir ekip çalışmasıyla Antalya’mızı dünyanın en gözde kentlerinden biri konumuna taşıyacağız. Bunu 3T üzerinden yapacağız. Turizm, Teknoloji ve Tarım…” diye konuştu.

Türkiye’nin dijital gelişimini yapılan yatırımlarla sürdürdüğünü vurgulayan Elvan “10 yıl önce neredeyse hiç geniş bant abonemiz yokken, bugün dünyanın en fazla internet kullanan ülkelerinden biri konumuna geldik. Avrupa’nın pek çok gelişmiş ülkesinden çok daha ilerideyiz. OECD verilerine göre dünyanın en hızlı gelişen ülkelerinden biriyiz. Bunda gençlerimizin teknolojiye ve gelişime açık olmasının büyük payı var. Genç bir nüfusa sahip olan Antalya’mızı ortak bir akıl ve çaba ile bir dünya kenti yapacağız.” ‘Akıllı KenTT’ler Türkiye ekonomisinin itici gücü olacak Dijitalleşme adımlarını, kamu hizmetlerine ve şehir hayatına taşıyarak, Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirdiklerini ve Akıllı KenTT çözümlerini il il Türkiye’ye yaydıklarını belirten Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, “Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi olarak, inovatif vizyonumuz doğrultusunda ülkemizde telekomünikasyon sektörünün geleceğini şekillendirmeye devam ediyoruz. Araçların, evlerin, okulların, şirketlerin ve şehirlerin dijitalleştiği bir gelecek için çalışıyoruz ve insanların daha mutlu, daha üretken olduğu akıllı bir gelecek kuruyoruz. Akıllı KenTT projesi, G20 Zirvesi’nde Türkiye’nin teknoloji yüzü olacak Antalya, her yıl 10 milyondan fazla turist ağırlayan çok özel bir şehir. Bu şehri daha akıllı hale getirerek Antalyalılar ve Türkiye için yeni fırsatların kapısını sonuna kadar açacağız. Bir dünya şehri olan Antalya, Akıllı KenTT uygulamalarımızla çok daha yaşanabilir bir yer olacak. Kasım ayında Antalya G20 Zirvesi ile dünya liderlerini konuk edecek ve dünya ekonomisinin en etkili temsilcileri Türk Telekom Grubu’nun teknolojik çözümleri ile ağırlanacak. Akıllı KenTT uygulamamız, 20’den fazla akıllı uygulamanın kullanacağı G20 zirvesinde, Türkiye’nin teknoloji yüzü olacak. Ayrıca EXPO 2016’da, tüm dünyadan, Antalya’yı ziyaret etmesi beklenen 8 milyon kişi, ücretsiz WiFi, şehir bilgilendirme kioskları, şehir mobil uygulaması, akıllı kavşak, akıllı durak gibi akıllı hizmetlerimizden faydalanacak. Akıllı KenTT Projesi, teknoloji ve dinamizmin iş birliği ile ülke ekonomimiz için itici güç olmaya devam edecek” diye konuştu.

Akıllı KenTT ile Antalya’nın sokak aydınlatma gideri %35 azalacak

Haberin Devamı

Türk Telekom Grubu’nun Akıllı KenTT uygulamalarının şehir hayatının her parçasında farklı imkanlar sunduğunu ifade eden Türk Telekom Grubu İş Geliştirme ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, “Türkiye’mizi dijitalleştirme adına, çok önemli adımlar attık. Kamu hizmetlerini Türk Telekom teknolojisi ile akıllandırmaya başladık. Çalışmalarımızı şimdi de şehir hayatına taşıyoruz. Fiber altyapı, akıllı şehirlerin olmazsa olmazıdır. Türk Telekom Grubu olarak Türkiye’nin her köşesine ulaşan 200 bin kilometreye yakın fiber ağımızla, öncü konumdayız ve akıllı şehir teknolojisini 81 ilimize yaymaya ve tüm Türkiye ile buluşturmaya hazırız. Türkiye’nin en uzun şeridi Antalya’da, sahil şeridi boyunca ücretsiz kablosuz internet imkânı sunacağız. Şehrin merkezi noktalarına yerleştirilmiş bilgimatikler ile şehri keşfetmeyi kolaylaştıracağız. Yaşlılarımız için panik butonunu devreye alıyoruz. Tansiyon, şeker gibi kronik hastalıkların takibi için de Akıllı KenTT çözümlerimiz hazır. Antalyalı teyzemiz evde tansiyonunu ölçtüğünde, bilgiler akıllı ev telefonundan doktoruna ulaşacak. Doktoru gerekli görürse müdahale edecek. İşitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız da Akıllı KenTT hizmetlerimizden yararlanacaklar” dedi.

Türk Telekom Grubu’nun çözümleriyle Antalya’ya güvenlik, verimlilik, ekonomi, çevresel duyarlılık ve yaşam kalitesi gibi konularda şehre önemli katkılar sunacağını ifade eden Dursun, “Akıllı KenTT ile Antalya’nın sokak aydınlatma gideri %35 azalacak. Türk Telekom Akıllı KenTT uygulamaları ile ayrıca trafik bekleme süresinin %25, kaza sayısının %60, CO2 salınımının ise %40 azalması bekleniyor. Su kullanımında ise %30’a varan bir düşüş bekleniyor” şeklinde konuştu.

Daha güvenli bir hayat

Haberin Devamı

Dursun sözlerine şöyle devam etti; “Önümüzdeki dönemde G20 Zirvesi ve Expo 2016 gibi uluslararası etkinlikler Antalya’da yapılacak. Hazırlıklarımız, kaliteli, güvenli ve konforlu bir ev sahipliğine olanak sağlayacak. Trafikte ve ulaşımda birçok otoyolda, kavşakta, durakta akıllı çözümlerimiz olacak. Otobüslerimizde kablosuz internet çözümü sunacağız. Böylece Antalyalılar ve Antalya’yı ziyaret eden turistler daha az bekleyecek, daha güvenli seyahat edecek. Akıllı güvenlik çözümlerimizle, kamuya açık alanlarda, vatandaşlarımıza daha huzurlu, daha korkusuz, daha güvenli bir yaşam oluşturacağız” dedi.

Haberin Devamı