Gazete Vatan Logo

Bakan açıkladı! 9 ülkeye uçuşlar durduruluyor

Ulaştırma Bakanı Turhan, Almanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, İsveç ve Hollanda ve Avusturya'ya yapılan seferler yarın sabah, saat 08.00'den itibaren 17 Nisan tarihine kadar durdurulacaktır.

Bakan açıkladı! 9 ülkeye uçuşlar durduruluyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Corona Virüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası ortak açıklama yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan "lmanya, Fransa, İspanya, Norveç, Danimarka, Belçika, İsveç ve Hollanda ve Avusturya'ya yapılan seferler yarın sabah, saat 08.00'den itibaren 17 Nisan tarihine kadar durdurulacaktır" dedi. Bakan Turhan şunları söyledi: "Trenlerimiz, Marmaray gibi araçlarımızda gerekli dezenfekte işlemlerimiz sürekli yapılmaktadır. Aynı şekilde otobüs firmalarımıza her türlü tedbirleri almaları için talimat verdik.- Okul tatili duyurulduğu gibi otogarlar yoğunluk yaşandı. B2 belgeli araçların sefer yapmasına izin verdik. Yüksek hızlı tren hatlarımıza ilave seferler koyduk. Ülkemize giriş yapacak, Türk ve yabancı gemilerin son 10 liman bilgileri alınacaktır. Kara yolunda ülkemizde ile İran arasındaki tüm ulaşım durdurulmuştur. Ticaret Gürcistan üzerinden devam edecektir."

THY GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, uçuş yasakları ile ilgili olarak Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Korona sebebi ile 9 Avrupa ülkesiile 17 Nisan'a kadar seferler durduruldu. Bu ülkelere biletli yolcularımız hiç endişe etmesinler. THY olarak yolcularımıza en iyi şekilde bilet iade, değişiklik hizmeti vereceğiz. Oluşabilecek yoğunluk sebebi ile lütfen endişe etmeyiniz" dedi.

Haberin Devamı