Gazete Vatan Logo

Bakan açıkladı! 86 kişi hayatını kaybetti

Bakan açıkladı! 86 kişi hayatını kaybetti

Ankara'daki saldırıya ilişkin Başbakanlık Yeni Bina (Kızılay)'da İçişleri, Adalet, Sağlık Bakanları ortak açıklama yaptı. Bakan Müezzinoğlu, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 86'ya ulaştığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Selami Altınok:

Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Sıhhıye'de bariyerler konulmuştu. Gerekli önlemler alınmıştı. Ölen vatandaşlarımızla alakalı Sağlık Bakanı yapacak. Sayın Başbakanımız da gerekli açıklamaları yapacak.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:

İlk olay anında zaten bizim 4 ambulansımız görevliydi. O ambulanslar ilk andan itibaren olaya müdahale etti. Etylemin büyüklüğü, iki ayrı noktada patlamanın olması, olay uyerinde olağanüstü bir panik olması hem kayıpların çoğalması yaralılarımızın hastaneye ulaşmasında bazı aksamalar olmuş olabilir.

Olay yerindeki ambulans sayımız 56'ya ulaştı. Yoğun bir yaralı trafiği oluştu. 186 kişi yaralıi 18'i ameliyathanede tedavi durumunda. Ölü sayısı 86'ya ulaştı. Kayıplarımız artabilir.

Haberin Devamı

İstanbul'dan da farklı dalllardan uzman doktor arkadaşları tüm hastanelerimize getirdik. İhtiyaç duyan hastalarımız bugünden sonra, farklı illerden gelen yaralılarımız var, onların tedavilerini illerine ambulans helikopterle gönderebiliriz.

Terör eyleminin bir farklı boyutu var. Ne yazık ki sosyal medyada halkımızı paniğe sevk eden açıklamalar etkili oldu. kan ihtiyacımız olmadığı halde bu konuda bir ihtiyaç olduğu bilgisi ifade ediliyor.

Yaralısı olan, kaybı ile ilgili telaşı olan tüm vatandaşlarımıza ALO 184 telefon hattıyla hizmet hattı kurduk. Onları bilgilendirmek ve ilave bir paniğe neden olmamak için tüm tedbiri aldık. Bu terör eylemlerine karşı birlik ve beraberlik içinde ülkemiz için yapılan büyük oyunları el birliğiyle bozacağız.

**Sağlık Bakanlığı, İletişim Merkezi SABIM 184 hattı aranarak, yaralıların hangi hastanede yattığı hakkında bilgi alınabileceğini bildirdi.

Adalet Bakanı İpek:

Menfur saldırı nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bmilletimizin başı sağ olsun. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız hemen çalışmaya başladı. 4 Cumhuriyet Başsavcımız 16 savcımız olay yerinde incelemelerde bulundu. Adli Tıp boyutuyle ilgili İstanbul'dan Ankara'ya ekipler sevk ettik. Otopsi işlemlerini tamamlayım hayatını kaybedenleri ailelerine teslim edeceğiz.

Haberin Devamı

SORU CEVAP

*62 hastanelere gelen ölü sayısı. 24 kişi ise hastanelerde hayatını kaybetti.

*Güvenlik zaafiyeti olduğu söyleniyor? İstifa edecek misiniz?

Güvenlik açığıyla ilgili bir şey söz konusu değildir.

*Saldırıyı canlı bomba mı yaptı?

Çalışamalarımıza mani olmaması için açıklama yapmamayı düşünüyoruz.

*Polis vefat etti iddiası...

Vefat eden polisimiz yok. 9 polis yaralı.