Gazete Vatan Logo

Bakalım siz de ABD Başkanı olacak kadar zeki misiniz?

BBC ABD Başkanı Donald Trump’a uygulanan sağlık ve zihin testiyle ilgili haberinde Trump’a sorulan Montreal Bilişsel Değerlendirme Testi’ndeki bazı soruları yayınladı ve okuyucularına bu soruyu sordu

Bakalım siz de ABD Başkanı  olacak kadar zeki misiniz?

ABD Başkanı Donald Trump’ın sağlığını kontrol eden Donanma Tuğamirali Doktor Ronny Jackson, Beyaz Saray’da yaptığı basın toplantısında ABD liderinin görev yapmasını engelleyebilecek fiziksel ya da zihinsel bir rahatsızlığının bulunmadığını duyurdu..

Genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Trump’ın başkanlık görevi için uygun olduğunun altını çizen Doktor Jackson, ABD liderinin gecede 4-5 saat uyuduğunu, bu durumun da onun başarılı olma nedenleri arasında yer aldığını ifade etti.

Başkanın 1 metre 90 santim boyunda ve 108 kilogram ağırlığında olduğunu kaydeden Jackson, Trump’ın boyuna oranla fazla kilolu olduğunu ve kolesterol seviyesinin tavsiye edilen değeri biraz geçtiğini vurguladı. Jackson, Trump’ın alzheimer ve bunama gibi hastalıkların tespitinde kullanılan ‘Montreal Bilişsel Değerlendirme’ (MoCa) testindeki soruların hepsine doğru yanıt verdiğinin de altını çizdi.