Gazete Vatan Logo

Bak oğlum bu senin kahraman baban!

Van’ın Çaldıran ilçesinde PKK’lıların kurduğu hain tuzakla şehit olan Binbaşı Cesur ile 5 askeri, dün memleketlerinde düzenlenen törenlerle gözyaşları içinde toprağa verildi

Bak oğlum bu senin kahraman baban!

Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur’un cenazesi, baba ocağı Muğla’da toprağa verildi. Cenazede şehidin eşi Seda Cesur, oğlu 1.5 yaşındaki Demir Alp Cesur ve ailesi güçlükle ayakta durabildi. Eşiyle aynı uçakta Muğla’ya gelen Seda Cesur, 1.5 yaşındaki oğlu Demir Alp’i görevlilerin isteğine rağmen bir an olsun kucağından indirmedi. Sık sık eşinin tabutunu öpen ve fotoğrafını okşayan Seda Cesur, kucağındaki oğluna da babasının fotoğrafını ve tabutunu gösterdi. Yaşananları anlamaya çalışan küçük Demir Alp ise babasının cenazesine ve fotoğrafına dokunup çevresini izledi.

Hamile eşi feryat etti

26 yaşındaki Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş, memleketi Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde 7 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehidin tabutuna kapanan 5 aylık hamile eşi İpek Tıraş’ın, “İbrahim beni bırakıp nereye gidiyorsun?” feryadı yürek dağladı.

Beş bin kişi uğurladı

Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün cenazesi de, memleketi Bitlis’in Ahlat ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. İkikubbe Camii’ndeki cenaze törenine katılan şehidin eşi Zeynep Sarıgül, oğlu Melik Atakan, kızı ve kardeşi Suat Sarıgül ile birlikte tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi törenin ardından toprağa verildi.

Haberin Devamı

Düğünü olacaktı

Uzman Çavuş Emre Türkmen’in cenazesi memleketi Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’nde Çilehane Mevkii’nde toprağa verildi. 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde şehit Türkmen’in iki hafta önce nikah kıydığı ve 24 Temmuz’da düğün yapacağı eşi Hacer sürekli gözyaşı döktü.

Babası yıkıldı

Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz için memleketi Samsun’un Ayvacık ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Baba Avni Kaygusuz, ayakta durmakta güçlük çekerken fenalık geçiren anne Hatun Kaygusuz’a sağlık ekipleri müdahale etti. Cenaze törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehidin ailesi ve yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

‘Aşkım seni böyle mi karşılayacaktım’

Jandarma Astsubay Üstçavuş Murat Demirci’nin cenazesi memleketi Amasya’nın Merzifon ilçesine askeri uçakla getirildi. Bir yıl önce evlendiği eşinin askeri montunu giyen Songül Demirci, “Aşkım ben seni böyle mi karşılayacaktım” diye ağladı.

Haberin Devamı