Gazete Vatan Logo
Magazin Baja Anatolia macerası başlıyor

Baja Anatolia macerası başlıyor

Kim, üç gün Ege’de muhteşem manzaralı parkurlarda motor/otomobil kullandıktan sonra kamp alanında yıldızların altında uyumak ister? 17-20 Kasım tarihleri arasında Fethiye Saklıkent civarında yapılacak Baja Anatolia’ya katılanlar bunu yaşayabilecek. Üstelik profesyonel olmak şart değil...

Baja Anatolia macerası başlıyor

Son altı senedir, Anadolu’nun güzellikleri arasından ilerleyerek unutulmuş rotaları gün yüzüne çıkaran Trans Anatolia Ralli Raid ekibinden yeni bir heyecan: Baja Anatolia. Bu yıl ülkenin içinde bulunduğu durumlardan dolayı Trans Anatolia gelecek yıla ertelenince, ekip üç günlük bir yarış yapma kararı aldı. Baja Anatolia fikri böyle çıktı. Yarış için Fethiye civarında kısa ama oldukça zorlu etaplar hazırlandı.

Baja Anatolia’nın Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, “Bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Baja Anatolia, Seydikemer merkezli gerçekleştirilecek. İlk gün teknik kontrollerle geçecek. Yarışmacılar sonraki üç gün sabit kamp alanından çıkarak, Road book’larında yazılı farklı etapları geçecekler. Sonra tekrar kampa dönecekler. Toplamda yaklaşık 500 km yapılacak. Bu, navigasyon temelli bir yarış. Road book’u doğru okuyan kazanacak” diye özetliyor etkinliği. Baja Anatolia’da iki tür yarış var. Rally ve raid. Rally’de zamana karşı yarışılıyor. “Ama ben yeterince hızlı olamam” diyenler de raid kategorisinde yarışıp, zaman sınırı olmadan navigasyonla parkuru geçebilirler.

Haberin Devamı

Kamp alanı kuruluyor

Baja Anatolia için Seydikemer, Saklıkent’te her türlü detayın düşünüldüğü bir kamp yeri kuruluyor. Yarışmacılar kendi çadırlarını getirip kamp alanına kurabilecekler. Oldukça konforlu bir duş ve wc tırı var. Yemekler ise aynı anda 500 kişiye yemek yapma kapasitesi olan mutfak tırında organizasyonun aşçıları tarafından pişirilecek. “Çadırda uyumak bana göre değil” diyenler, kamp alanı civarındaki otellerde Baja Anatolia’ya özel fiyatlarla kalma seçeneğine de sahipler. Organizasyonun kayıtları sürüyor, fiyat ve diğer teknik bilgiler www.bajaanatolia.com adresinden öğrenilebilir. ’info@bajaanatolia.com’a mail atarak bilgi almak da mümkün. Ayrıca yarış tarihine kadar etkinlik ile ilgili en yeni haberleri instagram ve facebook hesaplarından takip edebilirsiniz.

Baja Anatolia’ya katılmak için nasıl bir araca ihtiyaç var?

Otomobil kategorisinde; Prototip Cross-Country Araçlar (4x4 Benzinli, 4x4 Dizel, 4x2 Benzinli, 4x2 Dizel), Seri Üretim Cross-Country Araçlar (Benzinli ve Dizel) ve Geliştirilmiş Cross-Country Araçlar yarışabilirler. Motosiklet kategorisinde B1 450cc ye kadar, B2 450cc üstü, SSV kategorisinde S1 1050cc ye kadar ve S2 1050cc üstü ve ATV’lerde ise Q1 4x2 quad ve Q2 4x4 quad’lar yer alabilir.

Haberin Devamı

Sadece parkuru görmek istiyorsanız, Büyükpınar bunun da mümkün olduğunu söylüyor ve “Road book olmadan parkurları yapmak isteyen motosiklet sürücülerini de düşündük. Baja Anatolia motor gezi grubu oluşturduk. İsteyenler tüm ralli ve raid ekibi parkura çıktıktan 30 dakika sonra gps’lerine iz yükleyerek etapları geçebilirecekler” diyor.