Gazete Vatan Logo

Bahçeşehir Koleji Çamlıca açıldı

21. yy yaşam ve kariyer becerileriyle donatılarak, geleceğin başarılı bireylerinin yetiştirileceği Bahçeşehir Koleji Çamlıca Kampüsü dün yoğun ilgi ile gerçekleşen törenle açıldı.

Açılış töreni Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji Üst Yönetimi, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Dekanı Türker Kılıç, veliler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Açılış törenine büyük ilgi gösteren veliler, Bahçeşehir Koleji’nin vizyonunu, eğitim sistemini ve Çamlıca Kampüsünde hayata geçecek yeni uygulamaları Enver Yücel’den dinlediler.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bahçeşehir Koleji Çamlıca Okul Müdürü Berrak Çebi, konuşmasında şunları söyledi; ‘’Ülkemizin geleceğine yön verecek olan çocuklarımızın yetiştirildiği Bahçeşehir Koleji ailesine, Çamlıca kampüsü olarak dâhil olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Eğitimin kalitesini içeriği belirler anlayışıyla 21.yy becerileriyle donatılmış, problem çözme yeteneği kuvvetli, araştırmacı, sorgulayıcı ve teknolojiyi doğru kullanabilen bireyler yetiştiriyor ve bu anlayışla dünya okulu vizyonumuzu Türkiye’nin her noktasına taşımaya devam ediyoruz. Çocuklarımızı dünya ile konuşan, dünya ile çalışan ve dünya ile yarışan bireyler olarak hayata hazırlamak temel hedefimizdir. Bahçeşehir koleji yöneticileri, öğretmenleri ve tüm çalışanları ile bu hedefi gerçekleştirme heyecanı içindeyiz.’’

Haberin Devamı

Berrak Çebi, konuşmasının ardından Çamlıca ve birçok Bahçeşehir Koleji kampüsünün inşasını gerçekleştiren Okul Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömral Yücel’e teşekkür plaketi takdim etti.

Plaket takdimi sonrasında Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, Dünya Eğitim Girişimcileri Başkanı Sayın Enver Yücel konuşmasını gerçekleştirdi. Yücel şunları söyledi; ‘’Anaokulundan üniversiteye yaşam boyu eğitim hizmeti veren Bahçeşehir Koleji Çamlıca Kampüsümüz, anaokulu, ilkokul ve ortaokulu ile çocuklarımızı yaşama en donanımlı şekilde hazırlayacaktır. En başta bu gururu bizlerle paylaştığınız, açılışımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bize güvendiğiniz için, çocuklarınızı bize emanet ettiğiniz için sizlere bir kere daha teşekkür ediyorum. Bu güveninize layık olacağız. İlkokul birinci sınıfa başladığım günden bu yana eğitimin dışına çıkmadım. 40 yıldır eğitim ile uğraşıyorum. Dünya’da eğitim adına ne olup bitiyor? Bunların neredeyse tümünü biliyorum. Benim hedefim bir dünya kurumu yaratmak. K12 okullarımızın dünyada tanınır olmasını hedefliyoruz. Kaliteli eğitim her çocuğun hakkıdır diyoruz ve Türkiye’nin her noktasına kaliteli eğitimi götürüyoruz. Öğrencilerimiz mezun olduklarında dünyanın en saygın üniversitelerine gidiyorlar. MIT’de bursla okuyan mezunumuz var. Bahçeşehir Koleji Anadolu yakasında3 kampüs açtı. Birincisi geçen sene Ümraniye’de açıldı. İkincisi Çamlıca ve üçüncüsü de Sancaktepe kampüsümüz. Önümüzdeki yıl da yeni kampüsler açıyoruz, Anadolu yakasında 5 kampüsümüz olacaktır. Bahçeşehir Koleji nerede yeni bir hamle yapsa o bölgedeki insanların yüzleri gülüyor. Çocuklarını çok iyi bir yere emanet etmenin huzuru içindeler. Biz de ülkemize yeni bir okul, yeni bir eğitim tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bahçeşehir Koleji Çamlıca Kampüsü çok güzel oldu. Önümüzdeki yıllarda eğitim camiası bu okulu takip edecek. Buradaki gelişmeleri görecek. Çünkü okulumuz içerisinde inovasyon laboratuvarından bilim müzesine kadar birçok özel alan oluşturduk. Mükemmel bir kampüs ortaya çıktı.”

Haberin Devamı

Enver Yücel konuşmasına Bahçeşehir Kolejinin eğitimdeki öncelikleri anlatarak devam etti. TEOG başarılarına vurgu yaparken, yabancı dil eğitimine verilen önemin ve benzeri olmayan çift dilli eğitim sisteminin altını çizdi. Yücel konuşmasında mükemmel bir okul yapmanın, en iyi öğretmenlerle çalışmanın, en iyi eğitim sisteminin oluşturulmasının yeterli olmadığını, önemli olanın bir “atmosfer” yaratmak olduğunu söyleyerek bu atmosferin de ancak velilerin de katılımıyla oluşabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Enver Yücel’in konuşmasının ardından Bahçeşehir Koleji Çamlıca’nın tüm yönetim kadrosu ve öğretmenleri sahneye davet edildiler. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, genel müdürlük yönetim kadrosu, protokol üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen fotoğraf çekimi sonrasında açılış töreni sona erdi.

Haberin Devamı