Gazete Vatan Logo

Bahçeşehir’e İtalyan caddesi

Akzirve, Bahçeşehir’de 1.5 milyar liralık ‘Strada’ projesine başladı. İtalyanca’da cadde anlamına gelen Strada’da 2 bin 500 konut bulunuyor, fiyatlar 240 bin liradan başlıyor

Bahçeşehir’e İtalyan caddesi

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam Grubu bünyesinde bulunan ve 25 yıldır Türkiye’de de faaliyet gösteren Akzirve Gayrimenkul&Yatırım, Bahçeşehir’de 1.5 milyar liralık yeni projesine başlıyor. İtalyanca’da cadde anlamına gelen ‘Strada’ adı verilen proje, 2 bin 500 konutun yanı sıra 100’ün üzerinde ticari alandan oluşacak. Üç etap halinde satışa çıkacak projenin ilk etabında 747 daire bulunuyor. Daire fiyatları 240 bin liradan başlıyor. Projenin 2 haftadır süren ön satış döneminde 90 dairenin satışı yapıldı.

Akzirve Gayrimenkul & Yatırım CEO’su İbrahim Maasfeh, araziyi 2010’da aldıklarını belirterek, “Türkiye’de yatırımlarımıza devam ediyoruz. Türkiye’ye yatırım yapmaktan hiçbir zaman çekinmedik. 25 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyoruz, bu projemizden önce Türk ortaklarımızla da projeler geliştirdik, ihalelere de girdik” diye konuştu. Maasfeh, projede bir alışveriş caddesinin bulunacağını belirterek, “Projemiz içerisinde yer alan caddeyi herkesin faydalanabileceği bir yaşam alanı haline getirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yüzde 45 prim hedefi

Projede konut fiyatlarının KDV dâhil 240 bin liradan başlayıp 1 milyon liraya kadar çıktığını anlatan Maasfeh, yatırımcılara yüzde 1 peşinat ve peşin ödemede yüzde 10 indirim avantajı tanıdıklarını ifade etti. Akzirve ayrıca şirket finansmanı kapsamında 40 aya varan vade seçeneğini sunuyor. Bahçeşehir’in yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline geldiğini belirten Maasfeh, şöyle konuştu: “Bölgede 2011 yılında metrekare fiyatları 1.000-1.500 TL civarındayken, şu anda 4 bin TL’lere kadar çıkabiliyor. Bölge, 3. havalimanı bağlantı yolları ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yakınlığı ile avantaj sunuyor. 2019’da hizmete girmesi planlanan Mahmutbey-Bahçeşehir metro hattıyla birlikte raylı sistemle ulaşım da sağlanacak. Biz de projemizin yüzde 45 prim yapmasını bekliyoruz.”

Ambarlar 2017’de başlıyor

AKZİRVE’NİN projelerinden biri Zeytinburnu’ndaki İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’nden satın aldığı 130 dönümlük arazide yükselecek. Ambarlar arazisini 2014 yılında yaklaşık 250 milyon dolar bedelle satın alan Akzirve, 2017’de lansman yapmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Etaplar farklı farklı ilçelerde

İSTANBUL Bahçeşehir’de hayata geçecek olan proje, 105 dönüm arsa üzerinde 350 bin metrekare inşaat alanıyla tamamlanacak. Toplamda üç etapta bitirilmesi planlanan projenin 747 konutluk ilk etabının Aralık 2018’de tamamlanması öngörülüyor. Projenin ikinci ve üçüncü etaplarının birer yıl arayla bitirilmesi planlanıyor. Projenin etaplarının ilginç bir yanı da var. Projenin iki etabı Başakşehir ilçesine bağlıyken aradan geçen cadde nedeniyle diğer etap Esenyurt ilçesine bağlı olacak.

Strada’da, 1+1’den 5+1’e kadar farklı daire seçenekleri bulunacak. Projenin mimarisi için Bünyamin Derman’la çalışıldı.