Gazete Vatan Logo

Bahçelievler'deki bombalı minibüs soruşturması: Gözaltı sayısı 11 oldu

BAHÇELİEVLER'deki bombalı araç soruşturmasındaki gözaltı sayısı 11'e yükseldi.

Bahçelievler'deki bombalı minibüs soruşturması: Gözaltı sayısı 11 oldu

İstanbul Terörle Mücadele (TEM) ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince, Diyarbakır ve Mardin'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 1 şüpheli daha gözaltına alındı. Böylece, soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 11 oldu.

Şüphelilerin sorgularından elde edilen bilgiler doğrultusunda operasyonların sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan MİT İstanbul Bölge Başkanlığı'nın, 12 Aralık akşamı terör örgütü PKK'nın 34 MYN 24 plakalı 2006 model beyaz renkli minibüsle İstanbul'da sansasyonel eylem planladığını bildirmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde çalışma başlattı.

Çalışmalarda, 6 Aralık'ta terör örgütü PKK üyeliğinden kaydı bulunan Gülsüm B. tarafından satın alınan ve Diyarbakır'da bombaların yüklendiği minibüsü 8 saatlik çalışmanın ardından Bahçelievler Mahmutbey 18. Sokak'ta park halinde bulan ekiplerin, aracın hareketini kısıtlamak için arka sağ lastiğini bıçakla delerek patlattığı öğrenildi.

Araç çevresinde önlem alan ekipler, 13 Aralık'ta öğle saatlerinde minibüsün yanına gelen Hamza D'yi gözaltına aldı. Şüphelinin Kandil'de bomba eğitimi aldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan ve üzerinden Fatih Gökyokuş adına sahte kimlik çıkan şüphelinin, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi için güvenlik tedbiri alan polis ekiplerine yönelik bombalı araçla intihar eylemi gerçekleştirmeyi planladığı öne sürüldü.

Polis ekiplerince, 13 Aralık'ta Bahçelievler Mahmutbey 18. Sokak'ta park halindeki beyaz renkli minibüste yapılan aramada, düzenekli şekilde 60 kilogram "RDX", "PETN" ve "HMX" türü patlayıcılar ve patlayıcıyı güçlendirmek için yerleştirilmiş yüklü miktarda alüminyum tozu ele geçirilmişti. Bununla ilgili 10 şüpheli gözaltına alınmıştı.