Gazete Vatan Logo

Bahçeli'yi en çok zorlayacak il!

MHP lideri Bahçeli partinin adaylarını belirlemek için odasına kapandı. Ağır topların aday olduğu İstanbul, Bahçeli'yi en çok zorlayacak il olarak gözüküyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin vekil adaylarını belirlemek için makam odasına kapandı. Bahçeli'nin kadın ve genç isimlere yöneldiği, 180 kadın aday adayından 50'sinin listeye gireceği öğrenildi.

Ama Devlet Bahçeli'yi en çok zorlayacak il İstanbul. Genel Başkan Yardımcıları Atila Kaya, Celal Adan ile Meral Akşener yerlerini korurken, Prof. Dr. Ümit Özdağ ile trafik kazasında hayatını kaybeden Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci'nin de İstanbul listesinde yer bulan bazı isimler.

LİSTEDE KİMLER VAR?

Osmaniye'den aday olan Bahçeli'nin, son dakika değişikliği yaşanmazsa genel başkan yardımcılarından Semih Yalçın'ı Gaziantep'ten, Şefkat Çetin, Tuğrul Türkeş, Zuhal Topçu, Mevlüt Karakaya'yı Ankara'dan aday gösterecek. Eski Merkez Bankası Durmuş Yılmaz ile eski Kadın Kolları Başkanı ve başörtülü olan Hediye Akdere'nin de Ankara listesinde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ankara listesinde, Yaşar Yıldırım, Özcan Yeniçeri, Mustafa Erdem, Mehmet Damar, Hamit Ayanoğlu, Osman Durmuş, İbrahim Çiftçi, Mehmet Ali Tanrıverdi, Lütfü Şahsuvaroğlu ve Mustafa Mit gibi isimler yer alıyor.

BAHÇELİ'Yİ ZORLAYACAK

Haberin Devamı

İL Bahçeli'yi zorlayacak İstanbul listesinde de önemli isimler bulunuyor. Genel Başkan Yardımcıları Atila Kaya, Celal Adan ile TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in tartışmasız yerlerini korudukları öğrenilirken, Prof. Dr. Ümit Özdağ ile trafik kazasında hayatını kaybeden Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci'nin de İstanbul listesinde yer bulacağı belirtiliyor. İstanbul listesindeki isimler şöyle sıralanıyor: Ali Torlak, Murat Başesgioğlu, Abdurrahman Başkan, Ahmet Turgut, Mehmet Aslan, Ömer Balıbey, Arif Tevetoğlu, Ahad Andican, Sait Gönen, Suat Başaran.

MEVCUT VEKİLLER YERİNİ KORUYOR

İzmir listesinde ise MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun iki ayrı bölgeden ilk sırada yer almaları netleşirken, listede akademisyen Senem Kılıç, Erdal Sipahi, Şenol Bal, Müsavaat Dervişoğlu gibi isimlerde bulunuyor.

KADIN VEKİLLERE ÖNCELİK VERECEK

Haberin Devamı

Bahçeli, mevcut milletvekillerinden adaylık için başvurmayan 6 kişi dışındaki herkesi listeye koyacak. Ancak 15'e yakın milletvekilini ise seçilebilecek sıralarda yer almayacağı öğrenildi. Bahçeli, listede kadın ve genç isimlere de yönelecek. 180 kadın aday adayının 50'den fazlasını listeye taşıyacak olan Bahçeli'nin 10 kadın adayı seçilebilecek sıralara koyacağı dile getiriliyor. Bahçeli'nin aday adayı olan 36 engelliden ise bir kaçını milletvekili listesine taşıyacağı vurgulanıyor.

ANTALYA VE ADANA REVAÇTA

Yerel seçimde başarılı olan Mersin, Adana ve Antalya adaylık listesinde oldukça revaçta. Antalya'da mevcut milletvekili Mehmet Günal yerini korurken, Merkez Valisi Nuri Okutan, Bahçeli'nin Başdanışmanı Metin Özkan, Eski emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik listede yer alıyor.

Adana'da mevcut vekiller Seyfettin Yılmaz ve Muharrem Varlı'nın girdiği listede, hukukçu kimliği ile bilinen TBMM Bürokratı Şeref İba, Yörük Ali Paşa olarak bilinen Emekli General Ali Aydın, Eski milletvekili Metanet Çulhaoğlu da önemli isim olarak görülüyor. Çorum'da ise avukat Aybüke Topçubaşı Ekici'nin şansı yüksek. (Milliyet)

Haberin Devamı