Gazete Vatan Logo

Bahçeli açıkladı: Katılacağım

MHP lideri Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Bahçeli konuşmasından Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılım göstereceğini açıkladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, törene katılmama kararı almıştı

Bahçeli açıkladı: Katılacağım

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle;

* 20 Remmuz 2015'ten beri kanımız dökülmektedir.

* Irak'taki gerilim ve karmaşa Türk vatanına ihraç edilmektedir.

* 20 Ağustos sabah erken saatlerde Türkiye Fırat Kalkanı adı altında Cerablus'taki IŞİD unsurlarını temizlemek üzere operayson başlatmıştır. Kobani- Afrin arasının terör örgütüne açılmasına hiç bir şekilde müsade edilmemelidir.

* ABD'nin gizli gündemi, Türkiye'yi kelepçeleyip Suriye'nin kuzeyinde fiili bir koridor yaratmaktadır. Bu anlamda Mare hattının PYD'ye geçmesi için sinsi bir hazırlık yapılmaktadır.

* IŞİD ne kadar tehditse PYD ve YPG de o kadar tehdittir. Türk devleti milli çıkarlarını sonuna kadar savunmakla mükelleftir.

"MHP HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEK"

* Devletin teyakkuzda bulunması, her türlü tedbiri alması yaralı ve hayatidir. MHP terörizme mücadele konusunda her türlü desteği verecektir. Hükümetin arkasında duracaktır.

* Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoru açılması an meselesidir. Türkiye bu batıl hesabı gerekirse canıyla bozmalıdır ve bozacaktır. Dileğimiz Cerablus operasyonunun terörizmin belini kırmak için fırsat olmasıdır.

Haberin Devamı

* Üst akla milli akılla cevap vermenin zamanı çoktan gelmiştir.

* Gazi şehrimiz acı şekilde hedef alınmıştır. Bir çocuk , düğün evine girmiş ve bombayı patlatmıştır. 55 vatadandaşımızın can verdiği saldırı hepimizi üzdü

* 7 bin Emniyet istihbaratçısısın 6 bin 500 FETÖ için faaliyet göstermiştir.

"YENİKAPI UZLAŞMASI SÜREKLİLİK KAZANMALIDIR"

* Türk tarihinde böyle bir saldırı hiç yaşanmamıştır. FETÖ'ya Türk milleti haddini bildirince sırayı diğer terör örgütleri almıştır. Türkiye içinde ve dışında sarılmıştır, tehlike devasadır. Siyasi çekişme ve kutuplaşmalarla geçireceğimiz vakit yoktur. Yenikapı uzlaşması süreklilik kazanmalıdır.

* Türkiye derhal, çok acil barış ve uzur ortamını tesis etmesi şarttır. Onarım ve toparlanma sürecine herkez ortak olmalıdır. Devletteki tahribatı gidermek için AK Parti hukukun temel kurallarına riayet etmelidir.

* Hangi yanlış politikamız varsa, başta Suriye olmazk üzere dönmek elzemdir. Kardeşliğimizi pekiştirelim, etnik ve mezhep fitnesine gögüs gerelim.

Haberin Devamı

8 MADDELİK TERÖRLE MÜCADELE ÖNERİSİ

MHP, geçmişte terörle mücadele konusunda defalarca öneri getirmiştir.

Türk devletine savaş açan tedbirlerimiz hükümet tarafından kulak arkası edilmiştir.

1-Terörle mücadele, teröristle mücadele değildir.

2-Terörle mücadele, terörün ön aldığı süreçte gösterilen günlük tedbirler değildir. Terörle mücadele konsepti oluşturulmalıdır.

3-Konsepten çıkarılan terörle mücadele stratejisi ortaya konulmalıdır.

4-Bu stratejinin başta hükümet olmak üzere, ülkemizdeki bütün unsurlara görev yükleyen terörle mücadele siyaseti oluşturulmalıdır.

5-Toplumsal ittifakın oluşması gerekmektedir. Terörle mücadelede kitle kazanma programı devreye sokulmalıdır.

6-Sorunun içten ve dıştan alabileceği bütün desteklerin kesilmesini sağlayacak eylem planı hazırlanmaldır.

7-Terörle mücadele mutlak tedbirlerle önlenemeyecektir. Güvenlik güçlerini yeniden eğitecek eğitim ve icra programı uygulanmalıdır. 8-Tutarlı terörle mücadele tanıtım çalışmasına ihtiyaç vardır. MHP'nin teklifi şimdilik bunlardır.

Haberin Devamı

ADLİ AÇILIŞ TÖRENİ

1 Eylül'deki yargı açılışına katılacağımı ifade ediyorum. Türkiye'de birçok kurumun birbirleriyle beraber hareket etmesini kazandırabilecek bir değerlendirmeyi önce hayra yorup sonra vazgeçmenin anlamı yoktur. Başta Barolar Birliği, sonra da anamuhalefet partisi Türkiye'nin gündemini konuşmak için Beştepe'ye gidip de, başka bir konu için salona gitmek istemiyor anlamak mümkün değil.

KASET KOMPLOSU

Uzun zamandır bu yana, basında farklı farklı şekilde yorumlanan olayı tekrarlamış oldunuz. 2009 yılının haziran ayında Gazi Üniversitesi'nin rektörü her yıl olduğu gibi ziyrete gelmek istemişler, Elmalı'daki ikametgahına gitmeyi düşünmüşler. Böyle bir davet üzerine kendilerine randevu vermişiz. Sayın Rektör gelişi sırasında bir zatla gelmiştir. Tıp fakültesi mensubu olarak takdim etmiştir. Bir davetiyeyi bu vesile ile takdim etmişlerdir. Sayın Şerif Ali Tekalan adının olduğunu öğrendiğim üyesi bazı görüşlerini ifade etmiştir. Ben kendilerini sonuna kadar dinledim. 'Bazı faaliyetleriniz olumlu karşılanmıştır. Ama bazı faaliyetleriniz de bunları silip atmıştır. Toplumumuzun bütün değerlerini tahrip ederseniz bir gün ülkücü hareketle karşı karşıyaya kalmanız mukadderdir' dedim. Bundan 1,5-2 ay sonra MHP'de bir fitne yaygınlaşmıştır. Bazı kişiler haraç olarak kullanılmıştır.

Haberin Devamı

KOALİSYON DESTEĞİ

Siz bizden geleceği okumamızı istiyorsunuz. Siyasi verilerin henüz ne olduğu bilinmiyor. Siyasi iktidar, FETÖ'yle mücadelesini sürdürürken, neyin ne kadar olduğunu kamuoyuyla paylaşırsa bir veri elde edilmiş olur.

"PKK UZANTILARIYLA MUTABAKAT OLUR MU?

316 milletvekiliyle bir hükümet var. Bunun üzerine hangi milli mutabakatı kuracaksınız, kiminle kuracaksınız? PKK'nın uzantılarıyla milli mutabakat olur mu? Her türlü fedakarlığa hazırız. Türkiye Cumhuriyeti devleti sahipsiz değildir.