Gazete Vatan Logo

Bahçeli: Türkiye kaynarsa Berlin yanar

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli bir kez daha "Sayın Cumhurbaşkanı, eğer Avrupa'ya gidecekse onu yalnız bırakmayacağım" dedi.

Bahçeli: Türkiye kaynarsa Berlin yanar

Bahçeli'den Almanya ile yaşanan gerginlikle ilgili açıklama geldi. MHP lideri, "Türkiye kaynarsa, Berlin yanacaktır. Türkiye kaynarsa Londra kaosa yatacaktır" diye konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle;

REFERANDUM

  • Türkiye bölgede milli varlığına yönelik risklerle karşı karşıyadır. Milli bekamız içten ve dıştan olmak üzere iki ateş altındadır.
  • 16 Nisan'da Türklüğün bekası için evet diyeceğiz.

ALMANYA

  • Komşu coğrafyalar kağıt kuleler gibi devrilmekte. Türkiye'nin köşe kıstırılması amaçlanmaktadır. Amaç Türk milletini etnik ve mezhep volkanında eritip birbirine kırdırmaktır. Tarihte bugünkünden daha kötü günler yaşadık. Türkiye kaynarsa, Berlin yanacaktır. Türkiye kaynarsa Londra kaosa yatacaktır.
  • Anlaşılan referandum süreci Merkel'in tahammülsüzlüğünü kabartmış. Yoksa Almanya hayır cephesinde yerini aldı da bizim mi haberimiz olmadı? Almanya PKK ile yatıp FETÖ ile kalkmaktadır. Koyunlarında Mehmetçik kanı olan hainleri beslemektedirler.
  • Almanya niye ürperdi, neden rahatsız oldu? İfade özgürlüğüne gem vurmanın esas gayesi nedir? Almanya'nın yolu yol değildir. Acilen dönmelidir.
  • Almanya'da varlık mücadelesi veren kardeşlerimizin gelişmelerden çok rahatsız oldukları açıktır. Tüm dünya bilsin, aklında tutsun: Türk Milleti birdir, düşmanca tutum ve davranışlara karşı tek yürektir. Türk devleti Türk hükümeti yalnız değildir, 80 Milyon vatandaşımız, yabancı ülkelerdeki kardeşlerimizle birliktedir. Almanya gerilimi artıracak eylemlerden kaçınmalıdır. Yeri gelirse kendi söküğümüzü dikmekten üşenmeyiz.

MENBİÇ OPERASYONU

  • El Bab sonrası tartışmalar Menbiç ve Rakka üzerinde yoğunlaştı. Dün saldırıya uğrayan askerlerimize geçmiş olsun diyorum.
  • ABD'nin Menbiç'teki YPG'li teröristlere ağır silah yardımında ve zırhlı araç yardımına bulunması iyi niyetle değerlendirilemez. Tam bir kovboy aymazlığıdır.