Gazete Vatan Logo

Bahçeli'den hükümete çok ağır sözler!

'Ödediğimiz vergiler...'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kütahya’nın Domaniç İlçesi’nde düzenlenen Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri’nde yaptığı konuşmada, "Bize vatan ve millet bilincini aşılayan tüm ecdadımıza layık olmak için mücadelemizi inançla sürdüreceğiz. Bu toprakları vatan yapan aziz ecdadımızdan devraldığımız emaneti hakkıyla korumak ve kollamak bizler için şeref ve namus borcudur" dedi.

Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba Köyü’nde bugün Ertuğrul Gazi’nin annesi, Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osmangazi’nin büyükannesi olan Hayme Ana’nın kabrinin bulunduğu yerde Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri düzenlendi. Şenliğe MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Ak Parti milletvekilleri Vural Kavuncu ve Hasan Fehmi Kinay, MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAHÇELİ: BURADA İMPARATORLUĞUMUZUN BEŞİĞİ SALLANDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli törende yaptığı konuşmada, "Domaniç’ten tarihe yön veren, Türklüğe ve İslama yol açan, aynı zamanda bu topraklarda güneş gibi parlayan yüksek vicdan sayesinde hamdolsun ki buradayız ve bu vatanın ebedi sahipleriyiz" dedi. Milletlerin mazisinin bir yandan geleceğini şekillendirirken, diğer yandan kaderinin yönünü belirlediğini kaydeden Bahçeli, şunları söyledi:

"Tarih içinde verilen her mücadele, yapılan her fedak?rlık sonraki nesiller için bir nimet, bir fırsat ve bir hazinedir. Türk milleti bugünlere selamet ve saadetle vasıl olmuşsa bunun gerisinde elbette geçmişin devasa katkısı, desteği ve duası belirleyicidir. Köksüz bir millet olmaz, olmayacaktır. Nitekim dünümüz gerçeğimizdir, sözümüzdür, yeminimizdir, alın yazımızdır ve kısaca varlığımızın kaynağıdır. Bu hakikate sırt dönmek kendimizi inkardan başka bir anlam taşımayacaktır."

Devlet Bahçeli, tarihini unutmuş veya ihmal etmiş milletlerin yaşama şansı bulamadığını, Türk milletinin böylesi bir gaflete düşmediğini anlattı. Domaniç’ten Söğüt’e kadar ecdadın bıraktığı anıların taptaze durduğunu anlatan Bahçeli, "Bu topraklarda İmparatorluğumuzun beşiği sallanmıştır. Bu topraklarda zaferlerimizin kına gecesi yapılmıştır. Çarşamba yaylasında üç kıtaya düzenlenecek seferlerin hazırlığı icra edilmiştir. Domaniç’ten Söğüt’e kadar uzanan coğrafi alanda, müteakip asırlarda göğsümüzü kabartacak muhteşem fetihlerimizin harcı karılmış, mayası çalınmıştır. Bu bakımdan Domaniç aleme nizam veren bir şuurun, bir heyecanın ve bir ruhun yeşerdiği, büyüdüğü ve serpildiği yerin adıdır. Burada destanlarımızın hamuru yoğrulmuştur. Burada cihan devletinin önsözü yazılmıştır" diye konuştu.

Domaniç’ten yükselen 400 çadırlık Türkmen varlığının dalga dalga, akın akın büyüyerek kıtaların kilidini açtığını kaydeden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hoşgörülü, vicdanlı ve insanlığa dayalı yönetim modelinin ana hatları, üzerine bastığımız bu topraklarda vücut bulmuştur. Kayı Boyu’nun muhterem evlatları Domaniç ve Söğüt’ü yer ve yurt tutarak insanlık için bir umut ateşi yakmıştır. Türk ve İslam medeniyeti haklı, meşru ve hasret çektiği başarılarına bu şekilde ulaşmıştır. Bu başarının arkasındaki güç hiç kuşkusuz Hayme Anamız olmuştur. Hayme Ana göçer konar bir Türkmen boyunun duası, dileği ve dirayeti olarak yarınların mehtabı, gönlümüzün mihrabı ve Türk tarihinin mihveri haline gelmiştir. Hayme Ana, Türk devletini kucağında büyütmüştür. Hayme Ana, İmparatorluğun sırtını sıvazlamıştır. Hayme Ana birlik ve beraberlik meşalemizi nefesiyle canlı tutmuştur."

"HAYME ANAMIZ DEVLETTİR"

Hayme Ana’nın Gündüz Alp’in eşi, Ertuğrul Gazi’nin annesi ve Osman Gazi’nin de ninesi olduğunu belirten MHP lideri Bahçeli "Hayme Anamız, bizim medarı iftiharımız, manevi kılavuzumuzdur" dedi. Gelecek kuşakları düşünen bir ceddin torunları olduklarını vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah’a şükürler olsun ki, bize vatan ve millet bırakan bir soylu anlayışın ahfadıyız. Ne kadar övünsek az, ne kadar gururlansak yetersizdir ki; Hayme Anamız devlettir. Hayme Anamız vefadır. Hayme Anamız vatandır. Hayme Anamız Kızıl Elma’dır. Hayme Anamız Ertuğrul Gazi Ocağı’nın zafer bayrağıdır. Biz Hayme Ana’nın vasiyetine, 732 yıllık irfan ve tavsiyelerine sonuna kadar bağlıyız, bağlı kalacağız. İl Bilge Hatun (Bilge Kaan’ın annesi) ve Hayme Ana (Ertuğrul Gazi’nin annesi) başta olmak üzere, bize vatan ve millet bilincini aşılayan tüm ecdadımıza layık olmak için mücadelemizi inançla sürdüreceğiz. Bu düşüncelerle vefakar, cefak?r ve kahraman bir Türk anası olan Hayme Ana’mızı özlemle anıyor, ona layık olabilmeyi diliyorum.Türk milleti onurlu, huzurlu, müreffeh ve saygın bir gelecek için Hayme Ana’nın yolundan gidecek; milli varlığı ve bekası için geçmişine yaraşır ve yakışır bir şekilde hareket edecektir. Bu toprakları vatan yapan aziz ecdadımızdan devraldığımız emaneti hakkıyla korumak ve kollamak bizler için şeref ve namus borcudur. Bundan taviz verilmesi en başta Hayme Ana’ya saygısızlık olacaktır ki, iki cihanda da bunun vebali ağırdır."

BAKAN KILIÇ: SELÇUKLU’DAN BANA NE DİYENİN NE İŞİ VAR

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da konuşmasında Hayme Ana’yı ölümünün 732’inci yılında andıklarını belirtti, "Osmanlı’dan bana ne diyenin bu topraklarda ne işi var?" dedi. Alparslan, Malazgirt kapılarını açamamış olsaydı, bugün ’Selçuklu’dan bana ne’ diyenlerin bu topraklarda olamayacağını vurgulayan Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"26 Ağustos 1071’de Alpaslan Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını açmış olmasaydı Anadolu’da bir Selçuklu medeniyeti olacak mıydı? Söğüt’te, Domaniç’te, Osman Gazi, Orhan Gazi, Ertuğrul Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Sultan Süleyman hanlar 624 yıl hüküm sürecek miydi? ’Selçukludan bana ne? Ne mutlu Türküm diyene, Osmanlıdan bana ne? Ne Türküm diyene’ demek olur mu? Bu boylar bizim soyumuz, bizim boyumuzdur."

Bakan Kılıç, milli manevi değerlerin çabuk aşındırılmak istendiğini ileri sürerek, "Köklü medeniyetin ariflerine kulak verin. Bu topraklarda biz birliğimize birlikte yaşama iradesini aynı kararlılıkla bin yıldır sergilemişiz. Bu değerler etrafında birliğini dirliğine inanan kardeşlerimizle bin yıldır olduğu gibi uzun yıllar da birlikte yürümeye devam edeceğiz. Her zaman her yerde söyledik doğuda batıda tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet dedik. Bu Malazgirt’te de aynıdır, Mersin’de de aynıdır, Domaniç’te da aynıdır, Samsun’da da aynıdır, Diyarbakır’da da Allahın izniyle aynıdır, pusulamız şaşmaz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Devlet Bahçeli ve Bakan Suat Kılıç’a, Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı bezden yapılan Hayme Ana bebeği hediye etti. Bahçeli ve Kılıç şenliklerdeki temsili göç yürüyüşüne katıldı. Bakan Kılıç ön tarafta yürürken, MHP lideri Devlet Bahçeli ise arkadaki grupla yürümeyi tercih etti.

VERGİLER PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çarşamba Köyü’ndeki Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri’nin ardından Çukurca belde belediyesini ziyaret etti. Bahçeli daha sonra Domaniç ilçesinde halka hitaben konuşma yaptı. Bahçeli hükümetin Domaniçlileri yalnızlığa terk ettiğini savunarak şunları kaydetti: "Başbakanın Domaniç’ten haberi yoktur. Domaniçli ne yer, ne içer, ne giyer başbakan ve hükümetinin gündeminde ve umurlarında değildir. Başbakan Gezi Parkı’yla oyalanırken, hala Gezi Parkı üzerinden nemalanmaya ve oy devşirmeye çalışırken bu ilçemiz aklında bile değildir. Başbakan Erdoğan, sizlerin şu yoklukla kıtlıkla ödediğiniz vergileri Suriyeli muhaliflere saçmaktadır. Mısırdakilere dağıtmakta, Mursi’ye peşkeş çekmektedir. Bölücüler için sarf etmektedir. İmralı canisinin yattığı hücresini baştan inşa etmek, yenilemek için harcamaktadır. Ama sıra size gelince bütçe dengesi hatırlatılmakta sözde ekonomik bahaneler ileri sürmektedir. Soruyorum hepinize sizler açken, işsizken ve çaresizken başbakan ve hükümetinin sağa sola kendi kazançları gibi para yağdırmasını ahlaklı buluyor musunuz? Geliriniz hızla erirken başbakan ve hükümetinin israfını meşru ve insaflı görüyor musunuz?"

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ OYLAYACAKSINIZ

Devlet Bahçeli, yapılacak yerel seçimlerin önemli olduğunu söyledi. Bu seçimlerde sadece mahalli idare yöneticilerinin seçilmeyeceğini ifade eden Bahçeli şu şekilde konuştu: "Önümüzdeki seçimler sadece mahalli idareler yöneticilerini seçmeyeceksiniz. Bundan daha da önemlisi milletimizin birlik ve varlığını oylayacaksınız. Türkiye’nin geleceğini oylayacaksınız. Bin yıllık kardeşliğin üzerinde oynanan oyunlarla ilgili kararınızı vereceksiniz. İmralı canisiyle sürdürülen pazarlıklar hakkında sesinizi çıkartacaksınız. PKK’ya verilen tavizlerle ilgili sözünüzü söyleyeceksiniz. Çöken dış politika ile ilgili hesap soracaksınız. Suriye’ye yönelik saldırıları planlayanları yapanları değerlendireceksiniz. İslam coğrafyasına karşı gönüllü ülkeler koalisyonunu destekleyen haçlı kalıntılarına karşı görüşünüzü göstereceksiniz. Dik durmakla övünen Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetine kutlu iradenizi göstereceksiniz. Sizler hem Domaniç’e sahip çıkacak, hem de son yurdumuza kol kanat gereceksiniz."

AKP’Lİ KARDEŞLERİM GÖREV SİZE DÖŞÜYOR

Konuşması kalabalık tarafından sık sık, ’Devlet’in başına Devlet gelecek’ sloganları ile kesilen Bahçeli Ak Partililere de şu şekilde seslendi: "Hangi partiden olursanız olunuz. Hepimiz bu milletin evlatlarıyız. Hangi partiye destek verirseniz verin, ama günü saati geldiğinde önce ’milletim’ ve ’ülkem’ demeyi biliniz. Ülkemiz iyi yönetilmiyor, ülkemiz bölünmenin eşiğinde, coğrafyamızda ise bir savaşın içine çekilmek isteniyor. Bugünkü siyasi iktidarı uyarmak lazım. AKP’li kardeşlerim ilk görev size düşüyor. Önce partinizi uyarın, sonra milletimizi uyandırınız. Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş kardeşlerim, ev ev dolaşın hiç kimseyi birbirinden ayırt etmeyin. Domaniç’e sahip çıkın, neticede Kütahya’ya neticeden Türkiye’ye sahip çıkın."

MHP lideri Devlet Bahçeli konuşmasının ardından partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı ve Domaniçlilerden destek istedi.

Haberin Devamı