Gazete Vatan Logo

Bahçeli'den erken seçim açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bazı çevreler erken seçimi gündeme getiriyor. Özellikle mahalli idareler seçimlerini gündeme taşıyorlar, bu doğru değildir" ifadesini kullandı. Bahçeli, ABD-Türkiye gerilimine ilişkin olarak, "Brunson'ı bizden daha fazla sevenle bizim işimiz yok" dedi.

Bahçeli'den erken seçim açıklaması

Bayram namazı sonrası gazetecilere kısa bir açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, "Bu bayramın milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Önümüzdeki günler inşallah çok daha güzel olacaktır. Birleşme, bütünleşme, huzur ve istikrar bu bayram vesile olacaktır" dedi.

Bahçeli, yerel seçimlerin öne alınması hakkında, şunları söyledi:

"Bazı çevreler erken seçimi gündeme getiriyor. Özellikle mahalli idareler seçimlerini gündeme taşıyorlar, bu doğru değildir. Geçmişte erken seçimi düşünen bir siyasi hareket olarak, şimdi 31 Mart 2019'da en geç mahalli idareler seçiminin yapılması lazımdır. 1 Ocak 2019'da Türkiye seçim sürecine girmiş olacaktır. Zaman çok dardır. Siyasi partiler arasında partiler arası ittifak söz konusu olmaz."

Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye'de ev hapsinde tutulan papaz Brunson'la ilgili açıklamalarıyla ilgili soru üzerine, "Brunson'ı bizden daha fazla sevenle bizim işimiz yok" dedi.

Trump, Türkiye'nin korkunç bir hata yaptığını belirterek, Brunson'ın serbest bırakılması için Türkiye'ye herhangi bir taviz verilmeyeceğini söylemişti.

Haberin Devamı