Gazete Vatan Logo

Bahçeli’den çok ağır sözler

Bahçeli, Başbakan’ın 1915 mesajını ‘Yüz binlerce, Türk’ü vahşice katleden şerefsizlere taziyede bulunuyorlar’ diye eleştirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nca düzenlenen “3 Mayıs Milliyetçiler Günü 2. Türk Gençlik Kurultayı”nda Başbakan Erdoğan’ın 1915 olaylarına ilişkin yaptığı açıklamayı eleştirdi. Bahçeli, şöyle dedi: “Bizi bölmek istiyorlar. Bir avuç eşkıya askerlerimizi karışıp psikolojik üstünlüğe geçmeye çalışıyor. Milli güvenliğimize fitne saçıyorlar. Ermeni diasporasına, yüz binlerce, Müslüman Türk’ü vahşice katleden şerefsizlere taziyede bulunuyorlar. Özür diliyorlar. İkaz ediyorum: Coğrafyamız tartışılırsa, milletimiz, milletimiz tartışılırsa devletimiz, devletimiz tartışılırsa, bayrağımız, bayrağımız tartışılırsa, varlığımız ve bağımsızlığımızı ateşle atılacaktır. Bunalar ne fantezi ne de paranoyadır.”

Başbakan’ı eleştiren Bahçeli, şöyle dedi: “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, korku edebiyatı ile tarihle yüzleşme sözleri ile geçmişimizi çarpıtma peşindedir. Başbakan yüz yıl önceki olayları, korkularımızdan arınarak ele almamız gerektiğini söylemektedir. Sözde soykırım tezlerine destek vermenin, taziye mektubu yazmanın yeni adı korkularımızdan kurtulmak olarak formüle edilmektedir. Başbakan’a göre son 2 yüzyıldır, bu topraklarda bölünme ve iltica vasıtası ile toplum terbiye edilmek istenmiştir. Sayın Erdoğan emin ol, böyle bir terbiye hali vasat bulsaydı senin adından ancak ve ancak mahalle aralarında birlikte top koşturduğun, bilye oynadığın arkadaşların bahsederdi.”

Haberin Devamı