Gazete Vatan Logo

Bahçeli'den Başbakan'a yanıt

‘Koyun güdememeyi güdülmeye tercih ederiz’

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün Söğüt ve Bozüyük’teki mitinglerde seçmenlere seslendi. Bahçeli, konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın ’Bunlara on koyun versek on koyunu güdemezler’sözüne sert tepki gösterdi:

KÖYDEN GELDİK: Siyasette koyun gütmeyle bir alaka var mı yani? Diyelim ki bu söz doğru. Ankara’da vurgunla, talanla, haksız alan gasbetmekle, koyun güdecek yer de kalmadı. Biz koyun güdememeyi güdülmeye tercih ederiz. Ama hiçbir şey bilmesek de hiçbir şeyden haberimiz olmasa da biz köyden gelen insanlarız, koyun gütmeyi de biraz biliriz yani.

NEYİ İNKAR EDİYORSUN: İktidara geldiğiniz günü milat kabul edip ondan önceki 79 yılı yok farz etmek çok büyük bir hatadır, bu millete saygısızlıktır, bu ülkeye çivi çakan insanı inkardır. Sayın Başbakan, neyi inkar ediyorsun, Atatürk dönemini mi, merhum İsmet İnönü dönemini mi, Celal Bayar, Adnan Menderes dönemini mi, merhum Turgut Özal dönemini mi, Süleyman Demirel dönemini mi? Her şeyi sen başlatmışsan senden evvelki dönem neydi acaba? Bunu saygıyla karşılaman lazımdır. Varsa bir bildiğin, varsa imkanın gel bunu burada değerlendir ve Türkiye’yi bir atağa geçir, huzura getir.

NEREYE TEĞET GEÇTİ: Kapalı kapılar ardında bir takım görüşmeler yapıyoruz diye IMF’ye Ankara’dan bağırmakla bir yere varılmaz. IMF’siz bir Türkiye’nin yönetimi hep hayalimiz ve arzumuz olmuştur. Onu bunu bahane ederek, ’Şöyledir böyledir’diyerek Türkiye’de bir de teğet geçti kavramı çıktı. Nereye teğet geçti bilen yok. O teğet nereden geçiyor onu da bilen yok. Ama halkın bildiği bir şey var bu yoksulluk ve işsizlik yüreğini delip geçiyor.

KORKU SARMIŞ: Bakıldığında sanki karanlık bir Türkiye’nin tablosu ortaya çıkıyor. Bu gerçeği basın böyle yazıyor ve bizi eleştiriyor mantığıyla reddetmek, ’Basını okumayın’gibi bir telkinde bulunmak doğru bir yaklaşım değil. Demokratik de değil. Bundan anlaşılıyor ki Sayın Başbakan’ı korku sarmış. Oy kaybettikçe kendisinden hesap sorulacağının bir gün karşısına çıkacağını anlıyor.

Vatandaşa saygı hasta etti

MHP lideri Bahçeli, vatandaşa saygısızlık olur düşüncesiyle, karlı ve yağmurlu havalarda bile kürsüye palto giymeden ceketle çıkınca grip oldu. Kürsüye 40 derece ateşle çıkan Bahçeli’nin sesinin kısıldığı ve sık sık öksürdüğü dikkat çekti. Önünde hâlâ 13 miting bulunan Bahçeli’ye kurmaylarının bazı mitingleri iptal etmeyi önerdikleri ancak MHP liderinin kabul etmediği öğrenildi. Bahçeli, vücut direncinin artması ve sesinin açılması için bitçi çayları ve “bal, zencefil, karanfil karışımı” sıcak içecek kürüsü uygulanmaya başladı.


Haberin Devamı