Gazete Vatan Logo

Bahçeli'den Arınç'a tavır

Kendisine yapılan daveti geri çevirdi

Referandum öncesi birbirlerine sert sözlerle yüklenen AKP ile MHP arasındaki gerilim Söğüt Şenlikleri’ne de yansıdı. Törene katılan Bahçeli, Başbakan Yardımcısı ile tokalaştı ancak protokolde kendine Arınç’ın yanında ayrılan yere oturmayı reddetti.



Bahçeli törene gelişinde bakanlar Arınç ve Çelik ile tokalaşıp uzaklaştı. Tribünde ise Bilecik Valisi’nin ısrarına rağmen Arınç’ın yanına oturmadı. MHP lideri tribünün en soluna geçerek töreni partililerle izledi.

Referandum kampanyası sırasında Başbakan Erdoğan’ın ısrarla eski ülkücüleri ‘evet’ oyu kullanmaya çağırmasıyla başlayan AKP-MHP gerginliği sürüyor. Referandumun hemen ardından yaptığı yazılı açıklamayla Başbakan Erdoğan’a sert eleştiriler yönelten MHP lideri dün ilk kez hükümetle ‘sıcak temas’ sağladı. Bilecik’in Söğüt İlçesi’nde düzenlenen ‘729’uncu Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’ne hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Devlet Bakanı Faruk Çelik, MHP lideri Devlet Bahçeli, BBP lideri Yalçın Topçu, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, AKP’li Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AKP Milletvekili Fahrettin Poyraz ile çok sayıda kişi kaldı.

Yürüyüş alanına gelen Bahçeli, bakanlar Arınç, Çelik ve BBP lideri Topçu ile tokalaştı. Bahçeli, bir süre bakanların yanında kaldıktan sonra yürüyüş başlayınca arka sıralarda duran partililerinin yanına geçti. Kaymakamlık önünde başlayan yürüyüş sırasında Arınç, Çelik ve Topçu ön sırada, Bahçeli de onların yaklaşık 100 metre gerisinde yürüdü. Yürüyüş yaklaşık 2 kilometre ilerideki Ertuğrul Gazi Türbesi önünde son buldu.

Ertuğrul Gazi Türbesi’ni Bülent Arınç, Faruk Çelik, Vali Akpınar, Belediye Başkanı yağcı ve BBP Genel Başkanı Topçu birlikte ziyaret edip dua okudu. Bakan Arınç ve beraberindekilerin çıkması ardından türbeyi Devlet Bahçeli ziyaret etti. Bahçeli bir süre kaldığı türbede dua okudu. Ardından Arınç, Çelik, Topçu ve beraberindekiler tören yerinde yerlerini aldı. MHP lideri ise protokol tribünün sol tarafında subayların olduğu yerin yanındaki koltuğa oturdu. Bülent Arınç, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar aracılığı ile Bahçeli’yi yanına oturmaya davet etti. Bahçeli, valinin davetini kabul etmeyerek, “Burada iyiyim. Buradan etkinlikleri rahat görüyorum” diyerek daveti kabul etmedi. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ise Arınç, Çelik ve Vali Akpınar’ın yanına oturdu. MHP Genel lideri Bahçeli törende yaptığı konuşmada tarihten örnekler verdikten sonra sözü günümüze getirdi ve şunları söyledi: “Sultan Alpaslan’la başlayan ve Ertuğrul Gazi ile birlikte daha sahiplendiğimiz Anadolu coğrafyası uğruna verdiğimiz şehitlerimizle beraber tarihi karar, Türksüz bir Anadolu arayışındaki Haçlı zihniyetine yönelik verilmiş en keskin ve kati cevap olmuştur. Ne var ki yüzyıllardır hapsoldukları karanlık mahsenden çıkmak için fırsat kollayanlar ve Türk’ün hayat hakkını gasp etmek için plan yapanlar şimdilerde tekrar doğrulmuşlar ve kendilerine sunulan imkanları kullanmaya başlamışlardır. Gaflet ve ihanet arasındaki esas çizgide faaliyet yapmanın yoğun çabalarıyla milli kimliğimizi zedelemeye ve tahrip edilmeye uğraşıldığı bugünlerde Ertuğrul ocağının bize verdiği hikmetli derslere çok ihtiyaç olduğu kuşkusuzdur. Elbette dün içimize fitne sokmaya çalışan tekfurlara Türk’ü yok etmeye kararlı güçlere nasıl cevap verilmişse bugün de büyük milletin iradesini yeniden şahlanarak hak edenlere Osmanlı şamarını indireceği muhakkaktır. Bu itibarla Türk milletini yeniden küresel arenada güçlü ve sözü dinlenir bir hale gelmesi muhterem ceddimizle başlayan tahini mirasa sarılarak gerçekleşecektir.”

“Hainlik para etmez”

Başbakan Yardımcısı Arınç törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kardeşliğimizin dinamiğini Ertuğrul Gazi’nin, Osmangazi’nin, Sultan Fetih’in kalp çırpıntıları oluşturur. Birliğimiz ve beraberliğimiz gücünü Şeyh Edebali’den, Hacı Bektaşi Veli’den ve Yunus Emre’nin manevi ruh ikizinden alır. Tarih boyunca nice devletler, nice şer güçler bu büyük milleti yok etmeye, tarih sahnesinde silmeye ve küçültmeye çalıştı. İçimizden yetişen nice hainler, sinsi nifaklarla bu büyük milleti bölmeye ve parçalamaya çalıştı. Türlü bahanelerle araya ayrılık tohumları ekmek istendi. Hala aynı çaba içerisinde olanlar var. Ancak şunu herkes iyi bilmelidir. Özellikle milletimiz birbirine düşürmek isteyenler, terörden, kandan, ölümden medet ummanlar şunu iyi bilmelidir; Mayasını Ertuğrulgaziler’in, Sultan Fatihler’in, Şeyh Edebali’nin, Yunuslar’ın, Pir Sultanlar’ın, Hacı Bektaşi Veliler’in kardığı bu büyük millete karşı hiçbir hainlik para etmez. Karılan harç öylesine sağlamdır ki, kimse bu milletten zırnık kopartamaz. Bu millete karşı hainlik düşünen her kim olursa olsun en büyük cevabı milletimizden alır. Umutsuzluktan nemalananlar, zaaflardan beslenenler, toplumun ıstırap duymasından kendilerine gün doğunu zannedebilir. Ama kaya gibi sağlam, kan, can kardeşi olmuş bu milletin köküne nifak tohumlarını eriştiremezler. Biz asırlardan beri kardeşiz ve öyle de kalacağız. Biz tesadüfen bir araya gelmedik. Onlara söyleyecek tek bir söylemimiz var. Dönüp tarihi yeni baştan okusunlar. Okuduklarında Pir Sultanları, Hacı Bektaşi Veli’yi, Yunus’u, Şeyh Edebali’yi göreceklerdir.”

Haberin Devamı