Gazete Vatan Logo

Bahçeli: Erdoğan MHP’ye karşı şirret tertip yapacak

İki lider arasındaki “Bozkurt” gerilimi tırmanarak sürüyor

Başbakan Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında “bozkurt” gerilimi tırmanarak sürüyor. MHP lideri Bahçeli dün “AKP’nin MHP’ye yönelik tahrik ve provokasyonları” olduğu gerekçesiyle yaptığı yazılı açıklamada özetle şu görüşleri dile getirdi:
“Başbakan Erdoğan’ın, seçim tarihi yaklaştıkça; MHP’ye ve mensuplarına devlet gücünü ve imkânlarını da harekete geçirerek her türlü şirret tertibi yapacağı anlaşılmaktadır.

Bundan böyle nedeni olursa olsun AKP’nin tuzak, tezgâh ve tahriklerine karşı sabırla, soğukkanlılıkla ve cesaretle karşı durulacaktır. MHP’ne ve ülkücü gençliğe yönelik kışkırtmaların, tezgahların, provokasyonların ve bühtanların asla sonuç vermeyeceğini ve hiçbir art niyetin başarıya ulaşamayacağını muhataplarının bilmesinde yarar vardır. Bu itibarla, seçim süresince meydana gelebilecek her türlü kargaşa ve gerginlikten de ziyadesiyle AKP sorumlu ve suçlu olacaktır. MHP’ye yönelik düşmanca yaklaşan Başbakan ve partisinin, çamur atmaya ve kara çalmaya dayalı politikalarının sonuç doğurmayacağını ve 12 Haziran seçimlerinden hüsranla çıkacağını herkes görecektir. MHP şartlar ne olursa olsun, kavgadan ve çatışmadan uzak kalarak, demokrasinin ilkeleri doğrultusunda tek başına iktidar amacına kilitlenmiştir.“

Sayılarlarla 12 Haziran seçimleri

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ali Em, düzenlediği basın toplantısında, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Em’in verdiği bilgiye göre 12 Haziran seçiminin sayısal verileri şöyle:

-Seçime 15 siyasi parti katılacak.
-Siyasi partilerin toplam adayı 7 bin 492.
-Bağımsız aday sayısı 203.
-Yurtiçi seçmen sayısı 50 milyon 189 bin 930.
-Yurtdışı seçmen sayısı 2 milyon 568 bin 977.
-Yurtdışında adresi olan seçmen sayısı 680 bin 412.
-199 bin 207 sandık kurulacak.
-Her sandıkta 300 seçmen oy kullanacak.
-Sandık Kurulu başkan ve üyeleri 1 milyon 394 bin 449 kişi olacak.
-Seçimin maliyeti 246 milyon 298 bin 170 lira.

Haberin Devamı