Gazete Vatan Logo

Bahçe ‘tema’sı da geldi

Türkiye’nin en büyük özel karma projesi Tema İstanbul’da yeni bir konut etabı satışa sunuldu. 363 dairelik ‘Bahçe’ etabı, eğlence parkının arazideki yerinin değiştirilmesiyle ortaya çıktı

Bahçe ‘tema’sı da geldi

Mesa, Artaş, Kantur-Akdaş ve Öztaş ortaklığıyla İstanbul Halkalı’da yükselen Türkiye’nin en büyük karma projesi Tema İstanbul’da yeni bir konut projesi satışa çıktı. Tema İstanbul Bahçe adı verilen yeni konut etabında, 363 daire bulunuyor.

3 Temmuz 2013’te lansmanı yapılan Tema İstanbul, 1.5 milyon metrekarelik arazide 3 bin 531 konutun yanı sıra alışveriş, ticari ve sosyal alan ile temalı eğlence parkından oluşuyordu. Temmuz 2015’te bu konutlar teslim edildi ve projede yaklaşık 14 bin kişinin yaşadığı bir bölge oluştu.

164 daire satıldı

Konutlarda yaşamın başladığı projede Karayolları Genel Müdürlüğü, TEM’den geçen sürücülerin gözlerinin takılabileceği gerekçesiyle eğlence parkı Tema World’ün yerinin değiştirilmesini istemişti. Tema World’ün yeri arazide başka bir alana kaydırılırken, onun yanında da Bahçe etabı yükselmeye başladı. Tema İstanbul Bahçe’de dairelerin metrekaresi lansman dönemine özel 5 bin 200 liradan başlıyor. Projeden şu ana kadar 164 daire satıldı. Projede dairelerin teslimleri 30 Haziran 2019 olarak planlanıyor.

Haberin Devamı

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, bu proje ile yalnızca konut inşa etmekle kalmayıp, çevredeki yol, eğitim kurumu gibi ihtiyaçları da karşıladıklarını söyledi. Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya da çevrenin yol düzenlemelerini ortaklık olarak üstlendiklerini belirterek, “Bugüne kadar 33 milyon lira harcadık. Devam eden çalışmalarla 100 milyon lirayı bulacak. Yapılması gereken 4 adet alt geçit ve köprü daha var. Ayrıca metro istasyonuna da katkı sağlayacağız. Hedefimiz bölge trafiğini rahatlatmak.... E6’ya bir bağlantı oluşturmak için de çalışmalara başladık” diye konuştu.

Eğlence 2020’de başlıyor

Yıllık 20 milyon ziyaretçi ağırlaması öngörülen eğlence parkı Tema World, proje alanında 338 bin metrekareye kurulacak. Tema World’ün 2020 bahar aylarına yetiştirilmesi hedefleniyor. Tema World’ün yaklaşık 150 milyon euro yatırımla inşa edilmesi de planlanıyor. Eğlence parkında; son teknoloji eğlence üniteleri, açık ve kapalı mekanlarda yer alan kapsamlı oyun alanları, sokak eğlenceleri, festivaller ve yıl boyu kutlamalarla bütünleşecek eğlence anlayışı projede bir araya geliyor. Parkta ayrıca, su ve ışık gösterileri barındıran göletlerin etrafında yeme içme mekânları da yer alacak.

Haberin Devamı