Gazete Vatan Logo
Magazin Baharı İtalyan lezzetleri ile karşılayın

Baharı İtalyan lezzetleri ile karşılayın

İstanbul’daki birçok restoranın vazgeçilmezidir İtalyan lezzetler. Ama en iyisine denk gelmek bir o kadar da zordur. Zorlu AVM’nin içinde yer alan ünlü İtalyan Morini bunu başarabilmiş nadir mekanlardan biri. Mekanın ortakları Aslı Sayar, Başak Soykan ve Yaprak Baltacı bir araya gelip lezzeti bol mönüler ortaya çıkarmış. İstanbul Morini’nin kurucu ortaklarından Aslı Sayar ile Morini’nin bahar yeniliklerini konuştuk

Baharı İtalyan lezzetleri ile karşılayın

Geride bıraktığınız dört yılı sizden dinlersek, İstanbul Morini şehrin yeme içme dünyasında nasıl bir yerde?

Morini, New Yorklu bir marka. Ortaklarımız Alta Marea grupla konsepti planlarken İstanbul Morini’nin ruhuyla, ambiyansıyla, servis ve yemek kalitesiyle mutlaka New York Morini’lerden esintiler taşısın ama özgünlüğünü de korusun istedik. Zorlu Center’da Soho’nun ritmini, Upper East Side’ın şıklığıyla birleştiren ve İstanbul’un sıcaklığını da hissettiren bir mekan ortaya çıktı. Yemek kalitesi bizim için her zaman birinci öncelik ve mönü ise ortağımız Michelin Yıldızlı Amerikalı ünlü şef Michael White’a emanet. Özetle geride bıraktığımız dört yıla baktığımızda “iyi yemeğiyle bilinen”, “sanki hep varmış” gibi hissettiren bir mekan oldu Morini. Hayatın içine çok hızlı girdi ve kısa zamanda pek çok müdavimi oldu.

Ortağınız dünyaca ünlü Amerikalı Şef Michael White, her röportajında sizden övgüyle bahsediyor. Bunun sırrı nedir?

Bence bu tarz ortaklıklarda kilit nokta, tarafların aynı vizyona sahip olmaları, birbirilerinden beklentilerini net olarak ortaya koymaları ve pek tabii bunu karşılamalarıdır. Başlarken yabancı ortaklarımız doğal olarak yerel sektörün nabzını çok iyi tutacak ve markalarını aynı hassasiyetle yönetecek yerel ortak istiyorlardı. Bu noktada aynı amaca, ayni özveriyle yaklaşmak uyumu ve başarıyı beraberinde getiriyor.

Haberin Devamı

Konsept partiler ile buluşacağız

Önümüz bahar… Morini’nin mönüsünde ne gibi değişiklikler var?

Mümkün olduğunca yerel ve mevsimsel malzeme kullanmaya gayret ediyoruz. Yeni bahar mönüsünde kuşkonmaz ve enginarlı tabaklar, bahar sebzeleriyle risotto, mevsim meyveleriyle panna cotta gibi birçok yenilik olacak.

Morini’nin Cumartesi partileri baharda da devam edecek mi?

Evet, devam edecek. Zaten Cumartesi öğleden sonraları Morini Terrace’da düzenlenen partilerimiz bir klasik oldu. Nisan ayından itibaren tekrar başlıyoruz. Baharın gelişiyle Morini Terrace’da Pazar brunchlarına tekrar başlıyoruz. Bence terasımız İstanbul’un en keyifli lokasyonlarından biri. Sürpriz olarak Cumartesi partileri dışında hafta içi bir güne de farklı konseptte bir şeyler taşımayı düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Bir de çok sevilen kokteylleriniz… Onlarda yenilikler var mı?

Kokteyllerde de her sezon yenilikler yapıyoruz. İlk günden beri “Passione Arrabiata” ve “Passion Satsuma” vazgeçemediğimiz klasikler. Yeni sezonda bunlara ek olarak artizan çaylarla yaptığımız yepyeni bahar kokteylleri geliyor.

Pizzalar ile de adını konuşturacak

Şef White mönüye ne kadar müdahil oluyor?

Michael White’ın ortağı olduğu mekanda bizzat lokal malzemeleri de kullanarak yarattığı tabaklar, Türk damak tadına özel hazırlanmış özel lezzetler, ünlü şefin klasikleri ile birlikte sunuluyor. Kendisi yılda iki kez mutlaka Türkiye’ye mönü değişikliği için geliyor ve mevsime özel tatlarla, yeni mönüler hazırlıyor.

Makarnalarınızın sırrı ne?

White tüm dünyada “King of Pasta” olarak anılıyor ve tüm makarnalarımızın hem hamuru hem sosu onun reçeteleriyle hazırlanıyor. Hatta makarnalarda kullandığımız unların bir kısmını özel olarak ürettiriyoruz.

Haberin Devamı

Mönüye pizza da eklendi.

New York’taki pizza restoranlarındaki nefis reçeteler buraya uyarlandı. Özellikle bresaola’li, dört peynirli ve pepperonili pizzalarımız çok seviliyor.