Gazete Vatan Logo

Baharat artık her yerde satılamayacak!

Tarım Bakanlığı'ndan aktarlara kötü haber

Ambalajsız ürünler sadece belirlenen hijyen koşullarını sağlayan yerlerde piyasaya arz edilecek. Artık pazar, kasap, manav gibi yerlerde baharat satışı yapılamayacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Öğütülmüş baharat, en az yüzde 90’ı baharata özgü göz açıklığı belirlenmiş olan eleklerden geçecek şekilde ince çekilecek. Baharata ve baharat karışımlarına nişasta, irmik, razmol, kepek ve benzeri dolgu maddeleri katılamayacak. Ambalajsız olarak satışa sunulan baharatlar mevzuata uygun malzemeden yapılmış kaplarda ve güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde sergilenecek.

İdari yaptırım geliyor

Tebliğ kapsamındaki ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler sadece belirlenen hijyen koşullarını sağlayan yerlerde satılacak. Pazar, kasap, manav gibi yerlerde baharat satışı yapılamayacak. Baharatlar, belirlenen hükümlere uygun bir malzemeye sarılarak veya içine konularak tüketiciye arz edilecek. Tebliğe aykırı davrananlar hakkında Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun ilgili maddelerine göre idari yaptırım uygulanacak.

Haberin Devamı