Son 10 yıla damga vuran dünya devleri

Branşına son yıllarda damga vurmuş sporcular kimisi kariyerinin sonlarında kimisi hala zirvede.

Dünya tarihinde siyasi sanatçı ve sporcular öldüklerinde hala arkalarından milyonları sürüklemeye devam edebiliyor. Sporcular sanırım burada en şanslı olanlar. Başarılılarsa eleştirilecek pek de fazla yanları kalmıyor. Özellikle duruşları iyi ise bir ekol oluşturarak nesillere aktarılıyor. Tıpkı maçını canlı izlemiş olmasa da günümüzdeki çocukların Muhammed Ali’yi bilmeleri gibi. Buradaki isimlerin ortak özelliği, her biri branşına son yıllarda damga vurmuş ve hala hayatta olan sporcular kimisi kariyerinin sonlarında kimisi hala zirvede kimisi ise kariyerini sonlandırdı.

Cristiano Ronaldo

Futbolda bize Pele ve Maradona’nın çağımızdaki bayrak temsilcisi olarak yer etti. Gerek özel yaşantısındaki sosyal ve eğlenceli hali, gerek sporundaki profesyonelliği ile sanırız dünya da herkesin en çok tanıdığı sporcuların arasında ilk sırada Portekizli oyuncu.

Lionel Messi

Ronaldo ile futboldaki efsane olmaya bir diğer ortak ise Messi. Haberi yazarken bir web sayfası Ronaldo ve Messiyi 2017 -2018 sezonunda performans olarak karşılaştırmış. Kazanan Messi gözüküyor.

Haberin Devamı

Michael Phelps

Kırdığı rekorlarla sadece yüzme camiasına değil, olimpiyat oyunlarına da damga vuran sporcu kariyerini sonlandırdı. Phelps kariyerine sığdırabilecek tüm başarıları sığdırdı. Adını ‘efsane’ olarak yazdırarak havuza veda etti.

Floyd Mayweather

Ekol ve performans olarak Muhammed Ali olması belki mümkün değil. Ancak tüm zamanların en iyi boksörlerinden birisi olarak anılıyor ve biz hala onu izleyen şanslı kitledeniz.

Kobe Bryant

Kariyerini 2 yıl önce Los Angeles Lakers’ta sonlandıran oyuncu son 10 yıla damga vuran sporcuları sayarken basketbol adına unutulmayacak isim.

LeBron James

Günümüzde basketbola en fazla sayı, en fazla transfer ücreti ve oynadığı konum dolayısıyla en çok damga vuran isim. Clevlend’da kariyerini sürdürüyor.

Usain Bolt

Dünyanın en hızlı adamı olmasını söylemek yeterli olacaktır. Rekorlar ile kariyerini sonlandırdı. Merak konusu olan ise 100 mt rekorunu ondan sonra kim, ne zaman kıracak?

Haberin Devamı

Roger Federer

Tenis tarihine gelmiş geçmiş şu en başarılı sporcu olarak adını yazdırdı. Sayısız kazandığı turnuvalar, adını en uzun süre dünya sıralamasında 1 numarada tutmuş olması, oyun tekniği ve mütevaziliği ile tenis severlerin kalbinde taht kurdu.

Serena Williams

23 Grand Slam şampiyonluğunun yanı sıra, olimpiyatlarda da 4 altın madalyaya sahip olan başarılı sporcuyu 2002 -2017 yılları arasında büyük keyifle izledik.

DİĞER YENİ YAZILAR