Gazete Vatan Logo

Bahar rehavetine karşı öğrencilere 12 ipucu

Baharaylarıyla birlikte öğrenciler derslere ve son sınavlara konsantre olmakta zorlanıyor.

Bahar rehavetine karşı öğrencilere 12 ipucu

Türkçe öğretmeni ve öğrenci koçu Umut Esen, en çok performansa ihtiyaç duyulan bu dönemde rehaveti engellemek, hatta tam tersine, bahar aylarını daha da verimli geçirmek için öğrencilere özetle şu ipuçlarını veriyor:

1) Amacını görünür yap:Sene başında yola hangi amaçla çıkmıştın, onu hatırla. Bu hedefini slogan haline getirip görebileceğin yerlere as.

2) Sihirli kelimeyi kullan: Arkadaşların da sanki hepsi sözleşmiş gibi sana birbirinden cazip plan ve tekliflerle gelir. Sen odana kapanıp ders çalışmaya uğraşırken dışarıda cıvıl cıvıl bir dünya seni kendine çeker. İşte tam o noktada kullanman gereken sihirli bir kelime var: “Hayır!”

3) Grup olarak çalış:Eğlence odaklı arkadaşlar ve günlük güneşlik bir hava seni yoldan çıkarmaya çalışıyorsa sen de kendi takımını kur.

4) Biraz hareket et: Çalışmaların arasına serpiştireceğin yürüyüşler, evde yapılacak birkaç egzersiz hatta asansör yerine merdivenle inip çıkmak bile sana iyi gelecektir.

5) Açık fikirli ol:Eğer bir türlü düzeltemediğin şeyler varsa dur ve farklı şekilde yapmayı dene. Odanda çalışamıyorsan salon masasını dene…

Haberin Devamı

6) Haftalık program yap: Hayatta belirsizlik kadar insanı yoran bir şey yoktur. Planlı olmak hem önünü görmeni hem de düşündüğünden fazla boş zamanın olduğunu fark etmeni sağlar.

7) Çok çalışma, stratejik çalış: Sırf vicdanını veya aileni tatmin etmek için saatlerce aynı dersi veya zaten çok iyi olduğun bir konuyu çalışmanın sana hiçbir faydası yok! Bunun yerine eksik olduğun dersleri çalış, yapamadığın konuların üzerine git.

8) Kendine ödül ve bonuslar ver: Örneğin hazırlarken bile gözünü korkutan yoğun bir haftalık plana uyacaksan kendine o hafta sonu istediğin bir etkinliğe katılmayı vaadet.

9) Sağlıklı beslen

10) Düzenli ve kaliteli uyu

11) Her düşüşte tekrar ayağa kalk:Önemli olan hiç düşmemek değil, her düşüşte ayağa kalkabilmektir. Sen emin adımlarla yürüdüğün sürece tüm dünya saygıyla sana yol verir.

12) ‘O an’ın hayalini kur: Hedefin her neyse, o hedefe ulaştığın anı hayal et. Sınavdan çıktığında neşeyle “Zordu ama hepsini yaptım!” dediğin anı düşün.

Haberin Devamı