Gazete Vatan Logo

Bahar geldi vapur keyfi başladı

Bahar aylarının tadını çıkarmak isteyenlerin önceliği vapur yolculukları olmalı. Güneşli bir günde Boğaz’da bahar havası almayı tercih edecekler için vapurla gidebilecekleri birçok alternatif rota bulunuyor. İşte İstanbul’un gitmekten vazgeçemediğimiz eşsiz noktaları...

Bahar geldi vapur keyfi başladı

Baharın gelmesiyle beraber vapur yolculukları daha da keyiflendi. İnsanın içini ısıtan güneş tepedeyken, mis gibi deniz kokusunu içinize çekmenin, martılara simit atmanın, müzisyenlerin ezgileri eşliğinde manzaraya dalmanın tam zamanı değil mi? Kim bilir belki de, hiç tanımadığınız yüzlerce insan arasından hayatınızın aşkını bulursunuz, Necati Cumalı‘nın “Aşk Yaşayanlar” şiirinde anlattığı gibi:

“Her gelen vapuru, treni

Yeni bir ümitle beklemeli.

Her gelen vapur, tren

Yeni insanlarla gelir.

Ben esmerdim güzelim,

Bu sefer bir sarışını seversin.

Aşk yaşayanlar içindir…“

İstanbul’da sefer tarifeleri beşe ayrılıyor, İstanbul İçi, Boğaz ve Adalar Hatları. Boğaz turlarının yanında, geçtiğimiz ay İstinye-Çubuklu arabalı vapur seferi de faaliyete geçti.

Kadıköy’ün vazgeçilmezleri: Moda ve Yeldeğirmeni

Vapurla Kadıköy’e vardığınızda Akmar Pasajı‘na girip kitapların arasında kaybolun. Bir kafede oyalanmak isterseniz, Moda’daki Fahriye Cafe epey trend. Cihangir ve Karaköy’ün rakibi Yeldeğirmeni’ni es geçmeyin.

Haberin Devamı

Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı’nda

Havalar güzel, Eminönü ve Tarihi Yarımada’yı atlamak olmaz. İskeleden indiğinizde yürüyerek Sirkeci kalabalığına karışın. Sirkeci Tren Garı, PTT Müzesi ve Mısır Çarşısı atlanmamalı. Tramvay yolunu takip ederek Gülhane Parkı‘na çıkın. İster yürüyüş yapın, isterseniz de çayınızı için.

Eyüp’ten Üsküdar’a yolculuk

Osmanlı döneminde “Bilad-ı selase” şeklinde anılan üç belde, Eyüp, Galata ve Üsküdar’ı Haliç Hattı seferleriyle gezebilirsiniz.

Çubuklu’da inip, Hidiv Kasrı‘nı gez

Çubuklu, eski Boğaziçi köylerine çok benzeyen havası ve yapısıyla şirin bir sahil semti. Artık İstinye-Çubuklu arabalı vapur hattı sayesinde 8 dakikada karşı kıyıya geçmeniz mümkün. Çubuklu’da, havası, doğası ve turistik Hidiv Kasrı‘na muhakkak gidin. Kasrın içerisinde yer alan Çubuklu Hidiv İsmail Paşa Korusunu da mutlaka görün.

Emirgan’da lale zamanı

30 Nisan’a dek sürecek olan Lale Festivali kapsamında Emirgan Korusu’na Kadıköy ve Üsküdar İskelelerinden her gün ek seferler düzenleniyor. (Kadıköy: 11:30, 13:30)

Haberin Devamı

Boğaz’ı boydan boya keşfet

Uzun Boğaz turu, 6-25 TL, kısa Boğaz turu 6-12 TL, mehtap turu ise 20 TL. Kısa Boğaz turu Eminönü-Üsküdar-Ortaköy rotasını takip ediyor. Uzun Boğaz turunun rotası daha geniş: Anadolu Kavağı-Eminönü arasında süren tur, Kanlıca, Üsküdar, Sarıyer, Rumeli Kavağı ve Beşiktaş‘ın güzelliklerini doya doya seyrettiriyor.

Her şeyden uzak: Adalar

Bahar geldiyse, İstanbul artık dar geliyorsa Adalar’a uğramadan olmaz. Bostancı, Beşiktaş, Eminönü ve Kartal’dan her gün seferler düzenleniyor. Ayrıca Yeşilköy’den cuma, cumartesi ve pazar günleri, 18:45 ve 09:30’da da seferler var.

Heybeliada: Hüseyin Rahmi Müzesi, Aya Spridon Manastırı, Ruhban Okulu ve Aya Nikolos Rum Ortodoks Kilisesi görmeye değer.

Kınalıada: Diğer Adalar’ın aksine fayton ulaşımı yok. Denize girmek için Ayazma Koyu tercih edilebilir. Gregoryen Kilisesi, Hristos Manastırı, Sirakyan ikiz evlerini görmeden dönmeyin.

Büyükada: Adanın en ünlü kahvaltıcıları olan Ada Kahvaltı ya da Büyükada Pastanesi’nde kahvaltı yapın. Büyükada’ya gidip de Prinkipo Dondurmacısı‘nda dondurma yemeden olmaz. Marmara Denizi’ni ayağınızın altına getiren adanın tek tepesine, Bayrak Tepe’ye çıkın. Aya Yorgi Kilisesi’ni mutlaka görmelisiniz.

Haberin Devamı