Gazete Vatan Logo

Bağlar ve Ankara katliamcıları öldü!

Lice’deki operasyonda 4 PKK’lı yakalandı, 5’i ise öldürüldü. Öldürülen teröristlerden birinin Diyarbakır Bağlar saldırısında bomba yüklü aracı bıraktığı, diğerinin ise Ankara’da askeri servislere yapılan saldırının faili olduğu ortaya çıktı...

Bağlar ve Ankara katliamcıları öldü!

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 7’nci Kolordu Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde yürütülen müşterek özel birlik operasyonu devam ederken, Yalaza ve Çağdaş köyleri arasındaki ormanlık alanda çıkan çatışmada 5 PKK’lı ölü ele geçti, 4 PKK’lı yakalandı. Ölü ele geçirilen teröristlerden birinin Ankara’da, 17 Şubat’ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısının faillerinden “Şirin” kod adlı Mehmet Şirin Kaya olduğu ortaya çıktı. Saldırıda 28 kişinin hayatını kaybederken 61 kişi de yaralanmıştı. Öldürülen bir diğer teröristin ise örgütün bölgedeki kilit isimlerinden ’Masiro’ kod adlı Mervan Erdem olduğu belirlendi.

Kanlı talimatlar vermiş

Mervan Erdem’in örgütün orta saha sorumlusunun sağ kolu olarak bilinen bombalı eylemlere karışan, talimatlarını veren kişi olduğu belirtildi. Erdem’in Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde polis servis aracına yönelik bombalı araçla 31 Mart 2016 günü düzenlenen ve 8 polisin şehit edildiği bombalı saldırıda bomba yüklü aracı park eden, değişik tarihlerde 12’si polis 45 kişinin yaralandığı saldırının talimatını veren, yine Bağlar’da 10 Mayıs günü örgüt üyesi iddiasıyla gözaltına alınan kişileri hastaneye taşıyan polis servis aracında bulunan 3 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırı ile 29 Mayıs tarihinde Kulp ilçesi Zeyrek Jandarma Karakolu kontrol noktasına düzenlenen bombalı saldırıların talimatlarını veren kişi olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Üzerinden Diyarbakır krokisi çıktı

Ölü ele geçen ’Masiro’ kod adlı Mervan Erdem’in üzerinde yapılan aramada Diyarbakır’daki örgütün etkin olduğu bölgeler ile Sur ilçesindeki önemli noktaların işaretlendiği krokiler çıktı. Erdem’in ayrıca Sur’daki çatışmalarda örgüt mensuplarını yönlendiren, silah ve lojistik destek sağladığı da belirtildi.

Böyle teslim oldu!

Lice’de askere teslim olan ’Gülan’ kod adlı kadın PKK’lı, Hatay’dan geldiğini ve HDP’lilerle buluştuğunu ve burada tanıştığı bir kadının kendisini PKK’lılara teslim ettiğini söyledi. Yaklaşık 1 yıldan beri örgüt içerisinde faaliyet gösterdiğini anlatan kadın terörist, “Çatışma çıkınca köylülere haber verdik gelin bizi kurtarın diye. Onlar da geldiler ormanı ateşe verdiler. Grup sorumlusu grup sorumlusu Zeynep ve Zehra kaçtı bizi öne verdiler, sonra Berfin öldü ben kaldım. Benim de mermim bitti ben de teslim oldum” dedi.

Haberin Devamı

İşbirlikçiler ormanı ateşe verdi

Operasyonda, güvenlik güçlerinin bir grup teröristi Yalaza köyü kırsalında çembere alması üzerine bölgeye gelerek teröristlerin kaçması için ormanlık alanı ateşe veren 32 terör örgütü işbirlikçisi gözaltına alındı. İşbirlikçilerden V.Y, askerlerin bölgeye gelmesiyle teröristlerin bulunduğu alanın ablukaya alındığını, terörist elebaşısının söylemi üzerine ormanı ateşe verdiklerini itiraf etti.

Lice ve Haftanin’e hava harekatı

Diyarbakır Lice ilçesi kırsalı ile Kuzey Irak’taki Sinath-Haftanin bölgesinde bulunan terör örgütü PKK’ya ait 8 hedefe hava harekatı düzenlendi. Türk savaş uçakları belirlenen hedefleri ateş altına alarak imha etti.