Gazete Vatan Logo

Bağlar'daki terör saldırısı görüntülendi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının yolu trafiğe kapatması, çukur kazması, barikat kurması ve uzun namlulu silahlarla sokak başlarında nöbet tutması, helikopter ve MOBESE kameralarınca kaydedildi.

Bağlar'daki terör saldırısı görüntülendi

Bağlar'da Dörtyol mevkisindeki MOBESE kameralarına yansıyan görüntülerde, yüzü maskeli teröristlerin ellerinde roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla caddeye çıkmasıyla yaşanan panik havası, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu vatandaşların kaçması, esnafın da iş yerlerini kapatmaya çalışması yer alıyor.

Teröristlerin yoldan geçen araçları durdurarak vatandaşları zorla araçlarından indirmesi, korkutmak için uzun namlulu silahlarla havaya ateş etmesinin saniye saniye kaydedildiği görüntülerde, şehir içi minibüsü ve bazı araçları durduran silahlı teröristlerin geçişlere izin vermemesi ve yolu trafiğe kapatması görülüyor.

Görüntülerde, omuzunda roketatar bulunan teröristlerin kendi aralarında konuştuğu ve köşe başlarında uzun namlulu silahlarla nöbet tuttuğu da yer alıyor. Bazı vatandaşların olup biteni şaşkınlıkla izlediği görüntülerde, teröristler, sokak arasından bölgeye gelen zırhlı araçlara doğru ateş ediyor.

Terör saldırıları polis helikopterinden görüntülendi

Teröristlerin eylem ve saldırıları polis helikopterinin kamerasıyla da kaydedildi. Görüntülerde, elinde uzun namlulu silah ve roketatar bulunan teröristlerin, gruplar halinde hareket ettikleri, durdurdukları araçları sokak başlarına iterek barikat yaptıkları, bazı araçları ateşe verdikleri, cadde ve sokaklara çukur kazdıkları, barikat oluşturdukları görülüyor.

Haberin Devamı

Ayrıca, bir teröristin apartmanın çatı katından güvenlik güçlerine el bombası attığı, polislerin de karşılık verdiği görülürken, sabah saatlerinde bölge halkının mahalleyi terk etmesi görüntülere yansıdı.

Bağlar'da gece Kaynartepe, Muradiye ve 5 Nisan mahallelerinde bir grup terörist yolu trafiğe kapatıp, bazı araçları ateşe vermiş, ara sokaklarda çukur kazmaya çalışan teröristler polise uzun namlulu silahlarla saldırmıştı. Teröristlere karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada 11 polis yaralanmış, 3 terörist etkisiz hale getirilmişti. Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı polis memurlarından biri şehit düşmüştü.

Haberin Devamı

Bağlar Kaymakamlığınca söz konusu bölgede halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik birimlerince gerçekleştirilecek faaliyet esnasında vatandaşların can güvenliğinin sağlanması ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Kaynartepe Mahallesi'nin tamamında saat 03.00'ten geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.