Gazete Vatan Logo

Bağkur Ve GSS Prim Borcunuz Varmı?

Bağkur borç sorgulama işlemlerinin yapılması ve Bağkur borcunun takip edilmesi çok önemlidir. Bu açıdan Bağkur ve GSS borçsorgulama işlemleri sık sık kontrol edilmelidir.

Bağkur Ve GSS Prim Borcunuz Varmı?

Özel sektörde ya da kamuda çalışmayan vatandaşlarının kendi serbest mesleklerini yaparken sigorta hizmetlerinden yararlanması halinde Bağkur üzerinden sigorta kaydı yapılmaktadır. Bağkur, sigorta primlerinin kişiler tarafından ödenmesini gerektiren özel bir sigorta türüdür ve bu nedenle prim ödemelerinin düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Her ay için yapılacak olan prim ödemeleri sonucunda herhangi bir sorun yaşanmadan Bağkur sigortasından bilgi ve hizmet alınabilir, sigortanın sağladığı avantajlar dahilinde yaşam güvencesi sağlanabilmektedir. Bu açıdan Bağkur için en önemli kriterlerden birisi Bağkur borcunun zamanında ödenmesidir. Bu konuda yapılacak olan Bağkur borç sorgulama, işlemleri kolaylaştıracaktır. Üstelik Bağkur borç sorgulama tamamen ücretsiz olarak yapılabilmektedir.

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK HİZMET SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Bağkur borç sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar bu konuda internet üzerinden sunulmuş olan online Bağkur borç sorgulama servislerinden yararlanmalıdır. Bunun için iki yöntem bulunmaktadır. E devlet kapısı üzerinde bulunan SGK hizmetleri sayesinde Bağkur borç sorgulama yapılabilir ya da web tahsilat servisine giriş yapılarak Bağkur borç sorgulama yapılarak borç dökümü alınabilir. Farklı Bağkur borç sorgulama hizmetleri bulunsa da ulaşılacak olan sonuçlar değişmeyecektir. Bu açıdan vatandaşlar istedikleri Bağkur borç sorgulama servisini kullanarak Bağkur borçlarını sorgulayabilir.

Haberin Devamı

GSS Borç Sorgulama

Bağkur borç sorgulama dışında yapılacak olan işlemlerden bir tanesi de GSS borç sorgulamadır. GSS borç sorgulama için de aynı sorgulama sayfaları kullanılabilir ve GSS dahilinde ne kadarlık bir borcun olduğu görüntülenebilir. İlgili hizmetlerden tüm vatandaşlar ve sigortalardan yararlanan kişiler yardım alabilir.

GSS’de en önemli detaylardan birisi gelir testinin yapılıp yapılmadığıdır. Bu nedenle özellikle borcu olan ya da sigortadan yararlanmaya başlayan kişilerin mutlaka en yakın zamanda gelir testi yaptırması ve bu test üzerinden alınacak sonuçlara göre GSS borçlanması gerekmektedir. Aksi halde yapılacak olan prim borçlanmasında üst limitler uygulanacaktır.

Haberin Devamı