Gazete Vatan Logo

BAĞKUR tarım çalışanları için ne zaman emekli olabilirim hesaplaması

SSK, BAĞKUR veya Emekli Sandığı fark etmeksizin üç kurum için de ne zaman emekli olabilirim hesaplama işlemi bulunmaktadır. Bu portallara online sistemden erişebilirsiniz. Ayrıntılar haberimizde.

BAĞKUR tarım çalışanları için ne zaman emekli olabilirim hesaplaması

Erken yaşta iş hayatına atılıp vatandaşların ilk yaptığı işlem hemen bir sağlık sigortası kurumuna başvurmaktır. Ne kadar erken sigortaya başvurduk o kadar bizim için iyi olur. Çünkü erken sigortamızı yaptırmak bazı avantajlardan daha erken yararlanmamamızı sağlar. Erken sigortaya yazılmak herkesten önce diğer haklara sahip olmamızı sağlar. Çünkü sosyal sigorta kurumları vatandaşlara çeşitli alanlarda hizmet vermektedir. Ülkemizde hizmet veren üç tane sağlık sigortası kurumu vardır. Bunlar şunlardır; SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı. Her vatandaş yapmış olduğu meslek grubuna göre bu sigorta kurumlarından birine kayıt olur. Böylece verilen hizmetlerden yararlanma şansına da sahip olur. Sizler de bu kurum ve kuruluşlara kayıt olarak sunulan hizmetlerden yararlanabileceksiniz. Yapmış olduğunuz meslek gruplarına göre her birimiz bu kuruma bağlı oluruz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Böylece sağlık alanında çeşitli hizmetler alırız. Başımıza gelen ani bir rahatsızlıkta hastanelerde muayene olmamızı bu sağlık sigortalarına borçluyuzdur. Sadece bu değil bir de emekli olabilme hakkına da bu kurumlar sayesinde kazanırız. Kurumların kendilerine özgü bazı kuraları vardır. Vatandaşlar olarak da bizler birkaç sorumluluğu üstelendiğimiz takdirde elbette ki hizmetlerden yararlanırız. Ancak bu sağlık sigortalarının vermiş olduğu avantajlardan yararlanmak için öncelikle biz vatandaşların sağlık sigortası kurumlarına belli bir miktarda ücret ödememiz gerekir. Her ay düzenli olarak da bu prim ücretlerini gerekli yerlere ödememiz gerekir. Çünkü sigortanın sağladığı yararlardan ancak bu şekilde yararlanabiliriz. Her ay düzenli olarak ödemeniz gereken prim ücretlerini eksiksiz tam bir şekilde ödediğiniz takdirde sizlere sunulan hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Her vatandaş bir gün emekli olacağının hayali ile yaşar. Emekli olup artık emeklerinin karşılığını aldığı zamanların bir an evvel gelmesi için günleri sayar. Ancak ne zaman emekli olabileceğini tam olarak bilemez. Çünkü emekli olacağımız zamanı belirlemek için bazı araştırmaların ve de hesaplamaların yapılması gerekir. Tüm bunları da tek başımıza yapmamız mümkün değildir. Bu nedenle de özel bir kurumdan yardım almamız gerekir. Bağlı olduğumuz sağlık sigortası kurumu bizlerin ne zaman emekli olabileceğine dair bilgileri hesaplayabilir. Kayıtlı olan prim gün sayıları ile beraber vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler. Sağlık sigortası kurumları tek bir çatı altında toplanarak sadece Sosyal Güvenlik Kurumu altında hizmet vermeye başlamıştır. Yani bu üç kurum artık tek bir hizmet altında toplanmaktadır. Emekli olacağımız tarihi öğrenmek için bu Sosyal Güvenlik Kurumunu ziyaret etmemiz gerekir. Ancak bizler bu kuruma başvurduğumuzda karşılaşacağımız en büyük sorunlardan biri kurum içerisinde oluşan fazla kalabalıktır. Çünkü sadece emekliliğe dair değil diğer tüm sağlık sigortası işlemleri bu kurum altında hizmet verir. Bu nedenle bu kurumlar fazlasıyla kalabalık olur.

Haberin Devamı

İşlemlerimizi kalabalık içerisinde değil de daha sakin bir ortamda daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için son dönemlerde popüler olan internet sistemini rahatlıkla kullanabiliriz. Çünkü internet sistemi üzerinden online yapacak olduğumuz işlemler daha kolay bir hal almıştır. Her zaman büyük bir kolaylıkla bu internet sistemin bizlere sunduğu avantajlardan yararlanabiliriz. Dijital teknolojinin bizlere kazandırdığı saysız kolaylıklar bizlerin işlemlerini daha pratik bir şekilde yapabilmemizi sağlamıştır. Online işlemlerin merkezi olan e-Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun online hizmet uygulamaları ile e-Devlete giriş yapıp verilen hizmetlerden ‘’Ne Zaman Emekli Olurum, Erken Emeklilik’’ başlığını tıkladığınız takdirde sizler kolay bir şekilde bu sistemi kullanabilir hale gelmiş olursunuz. Prim borçlarınızı, işe başladığınız tarihi, bazı kimlik bilgilerinizi sisteme girdikten kısa bir süre sonra sizleri bilgilendiren sayfa ile karşılaşabilirsiniz. Böylece ne zaman emeli olabileceğinizi ve de erken emekliliğe dair en ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Üstelik bu uygulama haftanın her günü günün her saati hizmet vermektedir. Sizlerde ne zaman isterseniz bu uygulamayı kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu uygulama internet yolu ile sizlere verildiği için internete bağlandığınız her türlü ortamda bu işlemden yararlanabilirsiniz. Postane şubelerinden alacak olduğunuz e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranız ile e-Devlet sistemine girişinizi de yapabilirsiniz. Böylece dakikalar içerisinde ve tek bir tuşla sizler emekliliğe dair en ayrıntılı bilgilere de sahip olabileceksiniz. İster gecenin bir yarısı isterseniz de öğlenin bir vakti bu işlemden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı