Gazete Vatan Logo

Bağışlayın, ayağınızı öpeceğim

Iğdır’dan sevk edildiği İstanbul’da yapay kalp takılan 13 yaşındaki Ferhat Sayan’ı yaşatmak için çırpınan annesi, “Diğer 3 çocuğumu yıllardır göremiyorum. Bu çocuğumuzun peşinde yoruldum, tükendim, bittim. Allahını seven organ bağışlasın” çağrısı yapıyor.

Bağışlayın, ayağınızı öpeceğim

Iğdır’ın Oba Köyünde dördüncü sınıfa giden Ferhat, sürekli karın şikayeti çekince Iğdır Devlet, ardından Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. 18 gün yoğun bakımda tutulan Ferhat, İstanbul’da Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Ve Damar Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ferhat, 5 Mayıs 2016 tarihinde Çocuk Kardiyoloji Servisine yatırıldı aynı yıl 19 Temmuzda suni kalp takıldı. Annesi Suna Sayan, tarlada çalışan eşi ve 4 çocuğunu köyde bırakarak tekrar fenalaşabileceği belirtilen Ferhat için İstanbul Avcılar’daki Tahtakale Mahallesinde zaman zaman 350 TLlik kirasını ödeyemedikleri kiraladıkları evde kalmaya başladı. Anne Sunay, 36 kilo ağırlığındaki oğlu Ferhat’ı çantadaki kalbi ile Siyami Ersek Hastanesinde EKG çekilmesi ve testler için götürmek için minibüs durağına kadar defalarca taşırken oradan otobüse bindirdi.

Yaşıtları gibi koşup, oynayabilmek için annesi ile kalp bağışını umutla bekleyen Ferhat, geçen Mart ayı sonlarında fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Ferhat, 3 aylık tedavinin ardından geçen Cuma günü taburcu edildi. Anne Suna Sayan, oğlu Ferhat’ın son 3 ay sonra taburcu edildiğini belirterek şöyle dedi:

Haberin Devamı

Adam 4 çocukla memlekette kaldı. Okula giden çocuklarım da beni özledi. Beni ve kardeşlerini görmeye gelmek istiyorlar. Elde para yok. Ferhat da gözümüzün önünde eriyip gidiyor. Kalp istiyoruz. Büyük yetişkin insanlar; Ne olur. Allah rızası için toprakta çürüyüp gideceğine kalplerini Ferhat gibi böyle cıvıl cıvıl çocuğa bağışlasın. Ferhat’ı evlatları gibi görsünler. Ferhat, 3 yıldır hastane yollarında. Ambulanslarla buraya getirilir, sürekli bıçakların altına ya tırılır. Allahını seven bu çocuğu kurtarmaya çalışsın. Anne olarak ben onların ellerini ayaklarını öpmek istiyorum, ne olur benim oğlumu kurtarsınlar. 3 senedir evlatlarıma hasret kaldım, onları göremez oldum. Ben de bir anneyim. Paket paket ilaç yiyor. Sürekli hastanelerde. Dışarıda oynamak istiyor. Her şeyimi yaktım, hayatımı. Ferhat’ın peşindeyim 3 senedir. Yalnız evlerde yattım, hastanelerde, köşelerde süründüm . Kolay değil, aylarca, yıllarca hastanelerde kalmak. Çocuğumun peşinde. Yoruldum, tükendim, bittim.

Haberin Devamı

Elde kalp sırtta evlat

Çaresiz annesi ile uygun bağış ve nakil bekleyen Ferhat Sayan da, “Allahını seven kalbini bağışlasın da kurtulup köyüme gitmek istiyorum. Arkadaşlarımla oynamayı, okula gitmeyi istiyorum Ağabeylerimi, ablamı çok özledim. 3 yıldır hiç birini göremiyorum. Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum. Kalp pili bitince zorlanıyoruz. Annem bu cihazları bilmiyor. Bunu takan bir adam geldi nasıl kullanılacağını bana öğretti. Elektrik kesilince acil onları bir yerde doldurmamız gerek. 6 saatte bitiyor” diyor.